Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că îşi doreşte o reconfigurare substanţială a platoului Halelor Centrale şi a zonei din imediata vecinătate, pe care se află în prezent mai multe magazine şi sediul SC Hale şi Pieţe. Planul include un nou platou, mai multe permutări de birouri şi magazine, dar şi amenajarea unei parcări pe patru niveluri.
După ce iniţial declarase că îşi doreşte amenajarea unei parcări în parcul din faţa Halelor Centrale, în regim de demisol înalt, primarul Andrei Volosevici a anunţat luni că va propune reconfigurarea platoului Halelor şi construirea unei parcări supraetajate pe zona din dreapta, care astăzi e ocupată de magazine cu brânză, ouă sau haine. Asta ar presupune şi regândirea proiectului de refacere a platoului, pe o structură cu parter şi etaj, urmând ca acest etaj să găzduiască magazinele aflate în prezent în vecinătate. Planul mai presupune şi demolarea actualei clădiri administrative, urmând ca birourile SC Hale şi Pieţe să se mute cu totul în clădirea Halelor, tot la etaj. Întrebat de un jurnalist, în timpul unei conferinţe organizate luni, când am putea să vedem o parcare decentă amenajată în această zonă, primarul Ploieştiului a răspuns: „În maxim doi ani, real. Vreau să schimb un pic lucrurile, varianta de lucru discutată cu directorul şi cu membrii Consiliului de Administraţie este să facem o construcţie care să deservească platoul actual, iar sus să fie mutate magazinele care se află acum undeva în dreapta platoului. Şi atunci, tot ce înseamnă partea din dreapta să fie reconfigurată, inclusiv clădirea administrativă să fie dărâmată şi să se facă o parcare în regim P+3, pentru că gradul de înălţime din zonă ne permite, dat fiind faptul că sunt blocuri. Practic, rezolvăm şi problema parcărilor, rezolvăm şi problema oamenilor cu magazinele de acolo, acoperim şi platoul”.
Primarul Volosevici a explicat şi de ce evită varianta iniţială, care ar fi presupus amenajarea unei parcări în regim de demisol înalt pe amprenta parcului din faţă: „Mi-e frică de săpături. Suntem un oraş care are o infrastructură subterană extraordinar de vastă, dar total neştiută, sapi, dai de o conductă şi te chinui luni de zile să afli a cui e, ca să vezi dacă eventual o poţi scoate sau dacă trebuie să-i modifici traseul sau tot aşa. Ar fi o chinuială mare şi cred că şi foarte multe costuri. Este evident că Ploieştiul în următorii ani va trebui să înerce să se dezvolte pe verticală”.
Noua construcţie din dreptul platoului de legume ar urma să adăpostească atât tarabele actuale, cât şi comercianţii de la tonetele aflate în prezent în vecinătate, iar propunerea este ca pe acoperiş să fie amenajată o zonă de spaţiu verde.