fbpx

PRIMUL GHIOZDAN | Rechizite gratuite pentru copiii de clasa I din Ploieşti

PRIMUL GHIOZDAN | Rechizite gratuite pentru copiii de clasa I din Ploieşti

Programul "Primul ghiozdan" se derulează fără întrerupere în Ploieşti de mai bine de un deceniu (Foto: Arhiva Telegrama)

Image
Image

Devenit tradiţie în Ploieşti, programul "Primul ghiozdan", prin care administraţia locală le oferă rechizite gratuite copiilor care intră în clasa I, se va derula şi la debutul anului şcolar 2022-2023. Autorităţile urmează să aprobe zilele viitoare alocarea bugetară şi conţinutul pachetelor.

Consiliul Local Ploieşti urmează să dezbată, la şedinţa ordinară programată pe 28 iunie, un proiect de hotărâre privind derularea programului "Primul ghiozdan". Conform propunerii, valoarea alocată de la bugetul local va fi de 160.000 de lei, similară celor din anii trecuţi. Pachetele cu ghiozdane şi rechizite gratuite vor fi cumpărate de Primărie şi distribuite către unităţile de învăţământ înainte de începerea anului şcolar, când vor fi repartizate către elevii care vor intra în această toamnă în clasa I.

Conform propunerii, dacă rămân pachete, acestea vor fi redistribuite către copiii din familii cu probleme sociale aflate în evidenţele Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti.

PRIMUL GHIOZDAN | Ce vor conţine pachetele

Proiectul de hotărâre cuprinde şi o listă cu obiectele care trebuie să se regăsească în fiecare pachet: un ghiozdan, un creion, un stilou, două caiete simple, două caiete tip I de 24 de file, două caiete tip II de 24 de file, un caiet dictando de 48 de file, un caiet de matematică de 48 de file, un caiet cu foaie velină de 48 de file, o trusă de acuarele, patru coperţi A5, un set de creioane color, un penar şi o riglă.

Programul "Primul ghiozdan" a devenit o tradiţie în municipiul Ploieşti.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.