Proiect de 25 de milioane de lei, pentru achiziția de microbuze școlare în Prahova

Proiect de 25 de milioane de lei, pentru achiziția de microbuze școlare în Prahova
Consiliul Județean Prahova a aprobat joi depunerea unei cereri de finanțare de 25 de milioane de lei pentru achiziția a 26 de microbuze școlare (Foto: Arhiva Telegrama)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean depune vineri un proiect pentru cumpărarea unor microbuze școlare nepoluante, care urmează să fie repartizate către 26 de orașe și comune din Prahova. Proiectul, cu o valoare de 25 de milioane de lei cu TVA, ar urma să fie finanțat prin Administrația Fondului de Mediu.

Participarea instituției la acest program a fost aprobată joi, printr-o hotărâre adoptată de Consiliul Județean într-o ședință extraordinară, iar axa de finanțare s-a deschis vineri. Se merge pe principiul „primul venit, primul servit”, iar autoritățile din Prahova speră să obțină până la 25 de milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru cumpărarea a 26 de microbuze.

Programul este finanțat de Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului de Mediu.

Proiect pentru achiziția a 26 de microbuze școlare în Prahova

Microbuzele ar urma să fie repartizate, conform parteneriatelor semnate cu primăriile, în șapte orașe și 19 comune din Prahova.

Pe listă se află Băicoi, Boldești Scăeni, Comarnic, Sinaia, Slănic, Urlați, Vălenii de Munte, Apostolache, Ariceștii Rahtivani, Bănești, Cerașu, Ciorani, Colceag, Gorgota, Gornet, Măneciu, Păulești, Plopu, Poiana Câmpina, Predeal Sărari, Provița de Sus, Scorțeni, Surani, Tinosu, Târgșoru Vechi și Vâlcănești. Inițial, pe lista pentru microbuze se aflau și Bărcănești și Ariceștii Zeletin, însă acestea au fost înlocuite în timpul ședinței de joi a CJ Prahova.

Proiectul de hotărâre pentru participarea la acest program a fost aprobat joi de forul legislativ județean, cu unanimitate de voturi. Sesiunea de depunere a proiectelor se deschide vineri, a anunțat, la finalul ședinței, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Tudone. Proiectul are o valoare maximă eligibilă de 25 de milioane de lei, iar CJ Prahova s-a angajat, prin aceeași hotărâre, să suporte din fonduri proprii eventualele cheltuieli neeligibile.

„Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi are ca obiectiv asigurarea sustenabilității unităților de învățământ preuniversitar prin tranziția la școli verzi și mobilitate verde (microbuze electrice). Microbuzele școlare sunt destinate, cu precădere, transportului elevilor din localitățile izolate. (...) Scopul programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantităţii de emisii de gaze cu efect de seră, ca urmare a utilizării microbuzelor mai puţin poluante în transportul elevilor”, se arată în expunerea de motive care a însoțit proiectul de hotărâre de joi, semnată de președintele Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu.

Image