Reacţia lui Mircea Cosma în ziua difuzării episodului "România, te iubesc!" dedicat judeţului Prahova: "Sindromul ciorbei reîncălzite este boala presei româneşti"

Reacţia lui Mircea Cosma în ziua difuzării episodului "România, te iubesc!" dedicat judeţului Prahova: "Sindromul ciorbei reîncălzite este boala presei româneşti"

Pro TV a difuzat duminică un episod dedicat poluării şi scandalurilor din judeţul Prahova, în cadrul cunoscutei emisiuni de anchete jurnalistice "România, te iubesc!". Au fost vizaţi reprezentanţii Consiliului Judeţean, primăriilor din Ploieşti, Buşteni şi alte oraşe de pe Valea Prahovei, Hidro Prahova, Gărzii de Mediu şi APM, în timp ce prefectul judeţului a refuzat să dea declaraţii. Deranjat, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, actualmente vicepreşedinte al PSD Prahova, a reacţionat pe Facebook, vorbind despre "ciorbă reîncălzită" şi "mercenari de presă".

Potrivit Pro TV, emisiunea de duminică a fost lider naţional de audienţă. De asemenea, un mesaj publicat pe pagina de Facebook a emisiunii de jurnalistul Alex Dima a stârnit peste 10.000 de reacţii din partea internauţilor, plus sute de distribuiri şi comentarii, aproape toate de mulţumire pentru abordarea subiectului. "De multe ori, aud ca astfel de materiale raman fara urmari. Noi avem sentimentul ca ne facem datoria. Daca fiecare dintre noi am pune umarul, am intelege care ne sunt drepturile si ne-am lupta pentru ele, lume in care traim ar arata altfel. Ar fi mai buna! Am convingerea asta! Oamenii din Prahova trebuie sa lupte pentru drepturile lor! In primul rand, pentru dreptul la aer curat si un mediu sanatos. Cum sa faca lucrul asta? Sa protesteze, sa stea in fata celor care polueaza, sa mearga peste alesii si functionarii care raspund de toate acestea. Sa nu le dea pace! Sa fie mai activi! Sa iasa la vot si sa inteleaga cu cine voteaza!", afirmase Alex Dima.

Tot pe Facebook, fostul preşedinte CJ Mircea Cosma, intervievat în cadrul emisiunii respective, a avut o reacţie diametral opusă. În ziua difuzării episodului dedicat judeţului Prahova, politicanul a vorbit, ironic, despre mercenari şi interese ascunse ale patronilor din mass-media, dând de înţeles că un "subiect prăfuit" a fost reluat cu ocazia apropierii alegerilor locale. "SINDROMUL ciorbei reincalzite este boala presei romanesti si a televiziunilor de stiri cu prilejul oricarui tip de alegeri,locale,parlamentare,europarlamentare,prezidentiale,anticipate……In traditia romaneasca se precizeaza clar ca aceasi ciorba pusa la reincalzit NU MAI ARE GUST. Multi mercenari de presa si televiziune,slugi ale unor stapani cu diverse interese,bat apa in piua cu subiecte prafuite,incercand sa le faca interesante si hazoase. Penibili bucatari de mana a doua care nu stiu altceva decat sa reincalzeasca ciorbele de alaltaieri", a reacţionat Mircea Cosma. Mesajul său s-a dovedit mai puţin popular pe reţeaua de socializare, cu aproximativ 20 de distribuiri, aprecieri sau comentarii în primele 24 de ore.

Împărţită în trei părţi, emisiunea de duminică a făcut referire, printre altele, la deversarea canalizărilor din oraşele de pe Valea Prahovei direct în râul Prahova, amintind de blocarea proiectelor europene derulate de Hidro Prahova şi de dosarul penal deschis pe această temă de DNA Ploieşti pe numele fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, cercetat alături de foştii deputaţi Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma. Găsiţi cele trei părţi AICI, AICI şi AICI.

Povestea vremurilor noastre.! SINDROMUL ciorbei reincalzite este boala presei romanesti si a televiziunilor de...

Publicată de Mircea Cosma pe Duminică, 1 martie 2020

 

Va multumesc pentru ca ne-ati fost alaturi in aceasta seara! Multumesc si pentru comentarii! De multe ori, aud ca...

Publicată de ROMANIA, TE IUBESC! pe Duminică, 1 martie 2020

 

Image
Image
Image