Reacția primarului din Sinaia, cu o zi înainte de protestul împotriva proiectului “Park&Ride”: „Perfect legal, justificat, corect, cu toate autorizaţiile la zi”

parcare sinaia
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a transmis, vineri, că autoritățile locale vor continua demersurile pentru implementarea proiectului care prevede construirea unei parcări supraetajate în apropierea gării Sinaia. Anunțul vine după ce mai multe organizații au avertizat că sâmbătă vor protesta pentru a bloca acest demers care, acuză ele, ar afecta o zonă istorică.

 

„Proiectul Park&Ride a depăşit toate barierele de verificare ale instituţiilor statului şi instanţelor din România, chiar dacă pentru derularea acestor proceduri a fost nevoie de patru ani. Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul, iar sinăienii îşi doresc acest proiect. Este perfect legal, justificat, corect, cu toate autorizaţiile la zi. Park&Ride înseamnă un proiect unic pentru Valea Prahovei, dar şi pentru orice staţiune turistică din România. Scopul nostru este să asigurăm standardele cele mai înalte pentru turişti, atât în ceea ce priveşte accesibilitatea, cât şi protecţia mediului, având în vedere că nivelul ridicat de trafic şi poluare reprezintă o mare problemă a DN1. Toate oraşele din România au nevoie de astfel de proiecte de infrastructură!”, arată primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Oficialii administraţiei locale susţin că proiectul parcării supraetajate care va fi construit lângă gară „va avea un nivel de anvergură fără precedent pentru întreaga zonă a Văii Prahovei, fiind doar prima etapă dintr-o strategie amplă de transformare a centrului staţiunii Sinaia în zonă pietonală”. „Proiectul va pune în valoare inclusiv clădirile de patrimoniu din jur, Gara Sinaia şi Hotelul Caraiman urmând să beneficieze de o vizibilitate cu totul specială, prin prelungirea perspectivei asupra Parcului Dimitrie Ghica”, precizează autorităţile locale, contrazicând astfel cele susținute de organizațiile care vor să protesteze sâmbătă, la Sinaia.

Construirea parcării, care ar fi trebuit finalizată în februarie anul trecut, a fost blocată în 2020 când, în urma unei anchete Rise Project, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de autoritate de management a proiectului, a emis, în mai 2020, o decizie de reziliere a contractului. Primăria Sinaia a contestat acest lucru în instanță și a câștigat procesul pe fond, la Curtea de Apel București, dar și definitiv, prin hotărârea pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în luna septembrie.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Primăria Sinaia

 

Image