Sandu Tudor nu mai este primarul comunei Păuleşti

Sandu Tudor nu mai este primarul comunei Păuleşti

Cu mai puţin de trei săptămâni rămase până la alegerile locale, apare încă un "val" de aleşi locali din Prahova care îşi pierd mandatele. Prefectul Cristian Ionescu a semnat joi ordinele prin care a demis cinci consilieri locali din Mizil şi primarul din Păuleşti. Cu toţii şi-au pierdut mandatele după ce au părăsit partidele din partea cărora candidaseră în 2016.

Aşa cum am mai prezentat şi în ultimele săptămâni, mai mulţi aleşi locali din Prahova încep să îşi piardă mandatele, în contextul în care legea prevede că acest lucru se întâmplă în momentul părăsirii partidului din care aceştia au făcut parte la alegerile locale. Deşi în unele cazuri intenţiile erau evidente de luni bune, partidele părăsite au obţinut dovezile oficiale abia în august, când a fost perioada de depunere a candidaturilor şi au constatat că respectivii aleşi au apărut pe listele altor formaţiuni. Mai departe, procedura presupune sesizarea Prefecturii, solicitarea unei verificări din partea secretarului localităţii şi, în final, emiterea ordinului de prefect privind încetarea mandatului.

După exemplele de zilele trecute, Prefectura Prahova a anunţat joi, într-un comunicat, că şi-au pierdut mandatele, în baza acestei proceduri, cinci consilieri locali din Mizl. Însă de departe cel mai cunoscut din actualul "val" de demişi este primarul comunei Păuleşti, Sandu Tudor. După ani buni în PSD, acesta a trecut acum la PNL şi candidează pentru un nou mandat.

Image
Image
Image