Schimbare la conducerea CSM Ploieşti. Cine va fi numit director

Schimbare la conducerea CSM Ploieşti. Cine va fi numit director

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat public vineri că va numi un nou director la Clubul Sportiv Municipal, după o lungă perioadă tulbure în care clubul a trecut prin blocaje financiare, litigii cu foştii sportivi, schimbări de conducere, probleme la bazele sportive şi numeroase speculaţii legate de cheltuirea banilor publici.

Noul director va fi Costin Grigore, fost consilier local PNL în mandatul trecut, în prezent consilier personal al primarului. El urmează să fie numit, prin detaşare, pe postul de director al CSM Ploieşti, după ce, în ultimele luni, conducerea interimară a fost asigurată de directorul adjunct al clubului, Lucian Rădulescu.

Numirea va fi posibilă după ce, tot vineri, în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Ploieşti a modificat condiţiile necesare pentru ocuparea postului de director la CSM Ploieşti. Conform noilor reguli, respectiva persoană trebuie să aibă diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice, ştiinţe administrative, ştiinţe economice sau ştiinţa sportului şi educaţiei fizice şi să fi profesat minim şapte ani în specialitatea respectivă. Primarul a explicat că este vorba despre crearea unor condiţii mai permisive, în contextul în care până acum erau acceptaţi la conducere doar oameni cu vechime în domeniul sportiv, edilul făcând o analogie cu situaţia spitalelor din subordinea municipalităţii, unde managerii pot să fie şi economişti de exemplu, nu neapărat medici.

La rândul său, viitorul director, care va putea fi numit în funcţie imediat ce hotărârea CL va trece de etapele standard de avizare, a vorbit despre obiectivele pe care şi le asumă, respectiv "un buget creionat cum trebuie, gândit pentru tot anul, transparent, dezvoltarea sportului de masă şi nu în ultimul rând refacerea bazelor sportive". Costin Grigore este economist de profesie, iar în mandatul trecut a fost consilier municipal din partea PNL, între 2018 şi 2020, intrat în forul legislativ din postura de supleant, după demiterea Paulei Drăguşin.

Image
Image
Image