Scoaterea la licitaţie a mărcilor "Petrolul Ploieşti", amânată după ce ACS s-a arătat dispusă să colaboreze

Scoaterea la licitaţie a mărcilor "Petrolul Ploieşti", amânată după ce ACS s-a arătat dispusă să colaboreze

Proiectul privind cesionarea prin licitaţie a portofoliului de mărci înregistrate "Petrolul Ploieşti" a fost prorograt, după ce asociaţia girată de fostele glorii, cea care a folosit denumirea în ultimii patru ani, şi-a arătat disponibilitatea să intre într-o asociere cu administraţia locală.

Subiectul urma să fie discutat în şedinţa de luni a Consiliului Local Ploieşti. Conform propunerii iniţiale, doar cluburile din Liga 2 sau Liga 1 de fotbal s-ar fi putut înscrie la licitaţie, iar selecţia s-ar fi făcut ţinând cont de valoarea redevenţei anuale propuse, de situaţia financiară a ofertanţilor şi de alte criterii sportive specifice, nu foarte clare în documentaţia publicată de municipalitate. Cert este că, în timpul şedinţei de luni, după o discuţie scurtă pe această temă, consilierii locali au fost de acord să retragă proiectul de hotărâre, după ce pe mesele lor a ajuns un document din partea Asociaţiei Club Sportiv Petrolul 52, prin care clubul girat de fostele glorii, iniţial dezinteresat de perspectiva unei colaborări cu Primăria, şi-a anunţat acum disponibilitatea pentru o negociere.

Un parteneriat al Primăriei cu ACS Petrolul 52 ar fi văzut de multă lume drept continuarea firească a lucrurilor, mai ales după ultimii patru ani, în care clubul fondat de suporteri şi girat de mulţi dintre foştii jucători a folosit mărcile "Petrolul" şi a avut certificatul de identitate sportivă aferent. Şi asta mai ales că scoaterea la licitaţie a mărcilor ar fi generat şi mai multe necunoscute.

În scrisoarea semnată de preşedintele clubului, Costel Lazăr, preşedintele de onoare, Mircea Dridea, şi membrii AGA Ion Cojocaru, Robert-Marius Burlacu şi Eduard Opaschi, conducerea clubului din Liga 2 anunţă că ACS Petrolul 52 "este de acord, în principiu, cu o asociere (parteneriat) cu organele administraţiei publice locale". "Pentru a putea prezenta Adunării Generale a Asociaţiei structura de asociere (parteneriat), în vederea aprobării acesteia, vă rugăm să ne transmiteţi în scris toate detaliile în formula propusă de dvs, dar care să conţină minim următoarele informaţii: situaţia mărcilor PETROLUL, tarife preferenţiale stadion «Ilie Oană», suportul financiar alocat şi garantat, structura organizatorică la nivelul organelor de conducere ale clubului", se mai arată în documentul transmis în atenţia primarului Andrei Volosevici.

Consiliul Local Ploiești decide astăzi ce se întâmplă cu mărcile "Petrolul"

Publicată de Telegrama pe Luni, 7 iunie 2021
Image
Image
Image