fbpx

SGU Ploieşti, amendată de OPC pentru neregulile din locurile de joacă

SGU Ploieşti, amendată de OPC pentru neregulile din locurile de joacă

Comisarii au descoperit mai multe probleme în locurile de joacă din Ploieşti (Foto: CRPC Sud Muntenia)

Image
Image

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor a amendat SGU cu 22.000 de lei, după descoperirea mai multor nereguli în locurile de joacă din Ploieşti.

Controlul a avut loc la începutul lunii mai, în 15 locuri de joacă administrate de către societatea municipalităţii, imediat după ce un copil a ajuns la spital, rănit de un leagăn care s-a rupt.

"În perioada 04-06.05.2022 Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova a desfășurat o acțiune de verificare a locurilor de joacă de pe raza municipiului Ploiești, administrate de către SGU Ploieşti, la care au participat si reprezentanți ai operatorului economic. Cu această ocazie au fost verificate 15 locuri de joacă, constantându-se deficiențe cauzate, în mare parte, de utilizarea lor neconformă. S-a dispus oprirea temporară de la utilizare a echipamentelor de joacă la care au fost constatate deficiențe, urmând ca operatorul economic să le remedieze", se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de CRPC Sud Muntenia.

"Am fost asigurați atât de către reprezentanții Primariei Ploiești cât și ai operatorului economic de o bună cooperare în acest sens. Pentru deficiențele constatate administratorul locurilor de joacă a fost sancționat", se mai arată în comunicatul semnat de comisarul şef Ion Iordăchescu.

Valoarea totală a amenzilor contravenţionale primite cu această ocazie de SGU Ploieşti a fost de 22.000 de lei.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.