STARE DE URGENȚĂ | Primăria Câmpina mobilizează resurse din fondul de urgență, pentru sprijinirea vârstnicilor și persoanelor aflate în auto-izolare care nu dispun de fonduri proprii

STARE DE URGENȚĂ | Primăria Câmpina mobilizează resurse din fondul de urgență, pentru sprijinirea vârstnicilor și persoanelor aflate în auto-izolare care nu dispun de fonduri proprii

Grupului Operativ de Lucru de la nivelul municipiului Câmpina aa discutat despre modalitatea de punere în aplicare, potrivit competenţelor, a măsurilor impuse de noile reglementări impuse de la București şi despre planul de lucru al administraţiei publice locale în aceste condiţii.

Astfel, Primăria a luat hotărârea de a menţine facilitatea de acordare sprijin persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani fără susţinători sau altă formă de ajutor, în vederea reducerii expunerii lor în afara locuinţei. "Produsele necesare acestora vor fi achiziţionate de către reprezentanţii Direcţiei Asistenţă Socială doar cu fondurile proprii ale solicitantului. În cazul în care există solicitanţi despre care în urma unei anchete sociale reiese faptul că nu dispun de fonduri proprii, Primăria îi va sprijini cu cumpărături de strictă necesitate ce vor fi plătite din Fondul de Rezervă al municipiului. Astfel, a fost luată decizia alcătuirii unui coş zilnic/ săptămânal care să meargă la persoanele vârstnice fără niciun fel de venit, coş pentru care detaliile vor fi stabilite în urma Hotărârilor luate atât la nivelul Consiliului Local Câmpina, cât şi la nivelul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă", a anunțat administrația locală.  

Reprezentanții Direcţiei Asistenţă Socială Câmpina vor prelua datele în urma apelurile telefonice primite la Dispeceratul Poliţiei Locale Câmpina (tel: 0244 332 420 / 0800 800 922) și vor acorda sprijin și consiliere persoanelor în vârstă aflate în situația mai sus- menționată. În activitatea de preluare apeluri telefonice, acord sprijin, consiliere şi aprovizionarea cu cumpărături vor fi angrenaţi mai mulţi angajaţi ai Primăriei municipiului Câmpina, precum cei de la Creşa Municipală, de la cabinetele medicale şcolare etc. "Dorim în acelaşi timp, să mulţumim celor care s-au oferit să ni se alăture ca voluntari în această acţiune şi le transmitem că îi vom solicita negreşit, atunci când va fi necesar. Comunicăm de asemenea, faptul că la Dispeceratul Poliţiei Locale primim în continuare solicitări în vederea asigurării cumpărăturilor de strictă necesitate, de la persoanele izolate la domiciliu, persoane care sunt verificate iniţial pe lista transmisă zilnic de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova. În sprijinul acestora (persoanelor izolate regăsite pe lista DSP PH) Poliţia Locală Câmpina preia lista de cumpărături şi fondurile de la solicitant, le transmit Direcţiei Asistenţă Socială - care se ocupă de cumpărături, şi se întorc pentru aprovizionarea solicitantului. La fel ca în cazul persoanelor vârstnice, persoanele izolate la domiciliu regăsite pe listele D.S.P. PH, ce în urma anchetei sociale rapide reiese că nu au venituri, vor primi coşul zilnic/ săptămânal achiziţionat din Fondul de Rezervă al municipiului despre care am amintit mai sus", au mai precizat reprezentanții municipalității.

 

Image
Image