STARE DE URGENȚĂ | VIDEO - Schimbare la conducerea Spitalului Județean Ploiești. Care este situația stocurilor de materiale de protecție, în cea mai mare unitate sanitară din Prahova

STARE DE URGENȚĂ | VIDEO - Schimbare la conducerea Spitalului Județean Ploiești. Care este situația stocurilor de materiale de protecție, în cea mai mare unitate sanitară din Prahova

Situația tensionată apărută, în ultimele zile, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a atins luni punctul culminant.

"Am participat, astăzi, la o discuție de clarificare a situațiilor existente în această unitate medicală, atât cu conducerea spitalului, cât și cu reprezentanți ai corpului medical. În urma acestei ședințe, a reieșit că, din cauza unor deficiențe în comunicare s-a ajuns la unele nemulțumiri în rândul cadrelor medicale, care, astăzi, s-au soldat cu demisia directorului medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. I-am mulțumit pentru buna colaborare avută și am semnat decizia de înlocuire din funcție a medicului Roxana Stanciu cu domnul doctor Sebastian Toma, căruia, de asemenea, îi mulțumesc pentru că a acceptat să ocupe această funcție într-o perioadă atât de grea. Pe de altă parte, am concluzionat că trebuie realizat un circuit foarte clar al cazurilor pacienților internați în această unitate medicală, Direcția de Sănătate Publică urmând să avizeze un plan în acest sens", a anunțat președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Acesta a prezentat și situația detaliată a stocurilor de materiale de protecție, la nivelul unității sanitare.

Astfel, spitalul are la dispoziție 800 acoperitori cizme, 25.980 de bonete, 28.500 botoșei UF (unică folosință - n.r.), 947 combinezoane, 8.070 halate UF, 1.590 halate chirurgicale, mănuși examinare – 6.374 cutii, mănuși examinare fără pudră – 97 de cutii, mănuși examinare lungi – 59 de cutii, măști UF – 9.450 de bucăți, ochelari – 140 de bucăți, scuturi – 775 de bucăți, 30 scuturi, 100 viziere

În Unitatea de Primiri Urgențe, personalul medical are la dispoziție 4.000 de bonete, 7.800 de botoșei UF, 850 de combinezoane, halate UF – 5610 bucăți, halate chirurgicale – 1.220 bucăți, mănuși examinare – 380 de cutii, mănuși examinare fără pudră – 900 de cutii, mănuși examinare lungi – 40 de cutii, măști FFP 2 – 1.160 de bucăți, măști UF – 8.000 de bucăți, ochelari 150 de bucăți, scuturi – 830 de bucăți.

Toader a mai precizat că sunt în curs de livrare și vor ajunge la SJU Ploiești, în aceste zile, 2.250 de combinezoane, 81.000 de măști de unică folosință, 5.000 de măști N95/FFP2 și 7.000 de viziere.

"Facem tot ce ne stă în putință pentru a asigura protecția necesară personalului medical și prahovenilor, că există deschiderea de a colabora cu toti factorii implicați pentru a trece cu bine peste această perioadă, cât mai repede posibil! Întotdeauna am respectat munca medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și, astăzi, mai mult ca oricând, le mulțumesc pentru că își fac datoria și sunt eroii zilelor noastre! Ei sunt speranța și, împreună, vom reuși să învingem în această luptă", a transmis Bogdan Toader.

Image
Image
Image