fbpx

VIDEO 🎦 Când ar urma să fie predat CET Brazi către Primăria Ploieşti

VIDEO 🎦 Când ar urma să fie predat CET Brazi către Primăria Ploieşti

Iulian Dumitrescu a anunţat că proiectul de predare a CET Brazi către Primăria Ploieşti va fi supus la vot luni (Foto: captură video)

Image
Image

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat că proiectul privind transferul CET Brazi şi al reţelei primare de termoficare către Primăria Ploieşti va fi supus la vot luni. Anunţul a fost făcut vineri, într-o şedinţă a forului legislativ judeţean care a vizat situaţia juridică a unor terenuri aferente sistemului de termoficare.

Proiectul de vineri, aprobat în unanimitate de către consilierii judeţeni, a vizat trecerea din domeniul privat în domeniul public a unui teren de 15 hectare pe care CJ Prahova îl cumpărase recent de la Parcul Industrial Brazi. Terenul se află în zona conductelor de termoficare de pe reţeaua primară şi a termocentralei şi era necesar atât pentru proiectul european de modernizare a reţelei de termie, cât şi în perspectiva intenţiei de cedare a bunurilor către administraţia ploieşteană.

Cu această ocazie, preşedintele instituţiei, Iulian Dumitrescu, a anunţat că proiectul de hotărâre privind transferul bunurilor către administraţia ploieşteană va fi pus în dezbatere luni.

Iulian Dumitrescu: "Cuvântul cheie este să se muncească intensiv"

“Este un subiect care ne preocupă pe toţi şi în acest proces prin care încercăm să rezolvăm problema apei calde în Ploieşti e necesar şi acest proiect de hotărâre. Practic, prin acest proiect de hotărâre, transmitem terenul de la CET Brazi şi tot ce este acolo din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, ca să putem, într-o şedinţă ulterioară, care va avea loc luni, să răspundem la solicitarea Consiliului Local Ploieşti în ceea ce priveşte transferul CET-ului şi al reţelei primare către municipiul Ploieşti. Cuvântul cheie, dincolo de detaliile tehnice, este să se muncească intensiv şi sunt convins că toată lumea o să muncească intensiv ca la începutul lunii octombrie să avem apă caldă”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova.

În timpul şedinţei de vineri, consilierul judeţean Emil Calotă, fost primar al Ploieştiului şi fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, şi-a exprimat îngrijorarea privind intenţia de transfer al bunurilor, reclamând, pe baza unui raport al Curţii de Conturi, că nu e foarte clar ce bunuri au rămas la CJ după plecarea Veolia Energie şi, implicit, nici ce bunuri ar urma să fie cedate către Ploieşti. “Pasul numărul unu – şi fac trimitere la decizia Camerei de Conturi Prahova – trebuia să fie preluarea de către executivul Consiliului Judeţean a bunurilor de retur din contractul de concesiune pe care Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Ploieşti l-au avut cu Veolia. Înţeleg că nu prea avem ce preda, dacă deocamdată nu avem în proprietate foarte clar bunurile pe care Veolia le-a pus în vederea preluării de către proprietarul CET-ului Brazi. Eu v-aş sugera, dincolo de şedinţa de astăzi, domnule preşedinte, să informaţi Consiliul Judeţean asupra bunurilor de retur, cu alte cuvinte ce mijloace fixe legate de CET-ul Brazi au intrat în proprietatea Consiliului Judeţean după terminarea contractului de concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică dintre Veolia şi municipiul Ploieşti. Nu putem pune în discuţia Consiliului Judeţean ceva ce nu avem. În momentul acesta, de facto şi de jure, Consiliul Judeţean nu deţine bunurile de retur legate de CET-ul Brazi care au fost predate de Veolia. Eu citez din auditul Camerei de Conturi Prahova”, a afirmat consilierul judeţean Emil Calotă.

În replică, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone, i-a transmis că predarea bunurilor către municipalitate se va oficializa în momentul semnării protocolului cu Primăria Ploieşti, până la care se poate rezolva şi situaţia privind bunurile de retur, acesta anunţând cu această ocazie că a convocat pentru luni o şedinţă cu reprezentanţii operatorului de termoficare din ultimele luni.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.