VIDEO ­čÄŽ Consiliul Jude╚Ťean Prahova solicit─â oficial Spitalul CFR Ploie╚Öti

VIDEO ­čÄŽ Consiliul Jude╚Ťean Prahova solicit─â oficial Spitalul CFR Ploie╚Öti
Consiliul Jude╚Ťean Prahova a aprobat joi depunerea solicit─ârii pentru a prelua de la Ministerul Transporturilor Spitalul CFR Ploie╚Öti, dorit ╚Öi de Prim─ârie
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Spitalul CFR Ploie╚Öti ar putea fi preluat de Consiliul Jude╚Ťean, dup─â ce Ministerul Transporturilor a anun╚Ťat public c─â vrea s─â renun╚Ťe la toate unit─â╚Ťile de acest gen.┬áCJ Prahova a aprobat joi o hot─âr├óre pentru solicitarea transferului, iar conducerea institu╚Ťiei promite investi╚Ťii substan╚Ťiale, indiferent dac─â spitalul va r─âm├óne de sine st─ât─âtor sau va func╚Ťiona ca sec╚Ťie a Jude╚Ťeanului.

Consilierii jude╚Ťeni au aprobat, ├«ntr-o ╚Öedin╚Ť─â extraordinar─â desf─â╚Öurat─â joi, proiectul ini╚Ťiat de pre╚Öedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru solicitarea transferului Spitalului General C─âi Ferate Ploie╚Öti, institu╚Ťia dep─â╚Öind, practic, Prim─âria Ploie╚Öti, care ├«n decurs de un an a ├«ncercat de dou─â ori, p├ón─â acum f─âr─â succes, s─â preia aceea╚Öi unitate medical─â.

Dezbaterile pe acest subiect din timpul ╚Öedin╚Ťei de joi au fost deschise de consilierul Mihai Apostolache, de la Rom├ónia ├«n Ac╚Ťiune, care a sus╚Ťinut c─â exist─â mai multe probleme de tehnic─â legislativ─â, pornind de la o neconcordan╚Ť─â ├«ntre documentele din spatele proiectului de hot─âr├óre cu privire la viitorul mod de organizare a spitalului, fie ca unitate de sine st─ât─âtoare, fie ca sec╚Ťia a Spitalului Jude╚Ťean. Acesta a argumentat ╚Öi c─â situa╚Ťia personalului este neclar─â. La r├óndul lor, consilierii Emil Calot─â, de la ALDE, ╚Öi C─ât─âlin Ignat, de la USR, au sugerat c─â, p├ón─â la oficializarea transferului, Consiliul Jude╚Ťean va mai trebui s─â aprobe o serie de documente, prev─âzute ├«n legisla╚Ťia na╚Ťional─â, precum o strategie a serviciilor medicale ╚Öi o documenta╚Ťie economic─â.

├Än replic─â, pre╚Öedintele Consiliului Jude╚Ťean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anun╚Ťat c─â forma de organizare a spitalului va fi decis─â ├«n urma unei discu╚Ťii cu actuala conducere, argument├ónd c─â aceast─â decizie poate fi luat─â ╚Öi ulterior ╚Öi promi╚Ť├ónd c─â, indiferent de scenariu, institu╚Ťia e preg─âtit─â s─â deruleze investi╚Ťii importante.

Iulian Dumitrescu: ÔÇ×O s─â putem s─â acces─âm fonduri europene ╚Öi s─â moderniz─âm Spitalul CFRÔÇŁ

ÔÇ×Ministerul Transporturilor vrea s─â renun╚Ťe la toate spitalele CFR pe care le are prin ╚Ťar─â. Spitalul nostru CFR vreau s─â-l integr─âm ├«n toat─â strategia pe care o avem ├«n ceea ce prive╚Öte domeniul medical. O s─â avem discu╚Ťii cu cei de la Spitalul CFR, dup─â ce o s─â-l prelu─âm, dac─â ├«l integr─âm ├«n cadrul Spitalului Jude╚Ťean sau o s─â func╚Ťioneze ca unitate separat─â. Dar, dincolo de asta, ├«n mod sigur o s─â-i sus╚Ťinem cu tot ce ├«nseamn─â investi╚Ťii care pot fi f─âcute. Adic─â actul medical va fi mult ├«mbun─ât─â╚Ťit, cum vede lumea c─â ├«ncepe s─â se ├«nt├ómple ╚Öi la Spitalul Jude╚Ťean. Noi o s─â putem s─â acces─âm fonduri europene, o s─â moderniz─âm spitalul, a╚Öa cum am ar─âtat c─â putem s─â facem, ╚Öi pentru asta l-am solicitat de la GuvernÔÇŁ, a afirmat Iulian Dumitrescu, ├«n timpul ╚Öedin╚Ťei de joi a CJ Prahova.

Solicitarea vine dup─â ce ╚Öi administra╚Ťia ploie╚Ötean─â a ├«ncercat s─â ob╚Ťin─â transferul spitalului. Un proiect ini╚Ťiat de primarul Volosevici ├«n urm─â cu mai bine de zece luni a fost respins de Consiliul Local, iar un nou proiect, venit acum, motivat de finalizarea unei expertize care arat─â c─â Spitalul de Pediatrie e ├«ntr-o situa╚Ťie de risc seismic, a fost am├ónat de consilierii locali. Consilierii din majoritatea PNL - USR au argumentat c─â proiectul primarului ar fi fost gre╚Öit ├«ntocmit, propun├ónd preluarea, nu solicitarea unit─â╚Ťii. Un alt argument pe care au insistat a fost c─â a existat o ordonan╚Ť─â care reglementa aceste prelu─âri, care stabilea un termen de depunere a cererilor p├ón─â la 31 august. ├Än mod interesant, acest argument n-a mai fost invocat ╚Öi c├ónd a venit vorba de cererea Consiliului Jude╚Ťean.

Image