Consilierii judeţeni au aprobat miercuri după-amiază o nouă organigramă a CJ Prahova, prin care numărul posturilor din aparatul de specialitate se reduce de la 247 la 151. Odată cu aceasta, a fost retrasă precedenta, care venise în noiembrie şi în baza căreia deja se ţinuseră concursurile pe post. Pe lângă coşmarul unui nou rând de testări, salariaţii Consiliului Judeţean care au luat cuvântul în şedinţa de astăzi au amintit că există litigii în instanţă pe tema restructurării, reclamând că şi noua hotărâre are scăpări, dar şi că, în timp ce unii dintre ei sunt în pericol de demitere, în instituţie au fost aduşi mai mulţi funcţionari, prin transfer, care nu au posturile ameninţate de reorganizare.
Noua organigramă va avea 151 de posturi, incluzând aici şi preşedintele, cu dreptul la patru consilieri personali, cei doi vicepreşedinţi, fiecare cu câte un consilier, administratorul public, secretarul general al instituţiei, plus 12 posturi de conducere şi restul de 108 de execuţie pentru funcţionari publici şi încă 20, tot de execuţie, pentru personal contractual. Prin hotărârea adoptată astăzi de Consiliul Judeţean Prahova, pe lângă stabilirea numericului, s-a precizat şi că se revocă Hotărârea 140/2020, adoptată în toamna anului trecut şi contestată în instanţă de mai mulţi angajaţi.
Hotărârea a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean Prahova, cu majoritate de voturi, în contextul în care doar cei doi consilieri de la Prahova în Acţiune s-au abţinut, iar cei din grupul PSD - PPU(SL), şase la număr, au anunţat că nu participă la vot, contestând propunerea de restructurare. Contestări au venit, cum era firesc, şi din partea salariaţilor. Au fost două luări de cuvânt ale acestora în timpul şedinţei, dublu faţă de dezbaterile din noiembrie. Acestea au amintit că hotărârea adoptată în toamna anului trecut, pe baza căreia se făcuseră deja evaluările pentru rămânerea pe post, a fost deja contestată în instanţă, sugerând că autorităţile ar trebuie să aştepte o pronunţare a magistraţilor înainte să vină cu o altă organigramă şi reclamând că, acum, oamenii vor trece din nou prin stresul concursurilor. Totodată, ele au amintit şi că în ultimele luni au fost aduse mai multe persoane în instituţie, prin trasfer de la alte structuri publice, iar respectivele persoane nu au posturile ameninţate, în timp ce angajaţii cu experienţă în Consiliul Judeţean sunt nevoiţi să participe din nou la concursuri.