VIDEO | Cinci consilieri locali din Ploieşti pleacă la un târg de turism de la Chişinău

VIDEO | Cinci consilieri locali din Ploieşti pleacă la un târg de turism de la Chişinău

Consiliul Local Ploieşti a aprobat astăzi o deplasare peste hotare, la un târg de turism care se derulează în Republica Moldova. Peste Prut vor merge cinci aleşi locali, toţi de la acelaşi partid.

Delegaţia ploieşteană va participa la Târgul de Turism "Tourism, Leisure, Hotels", care se ţine la Moldexpo, în Chişinău, în perioada 13-16 februarie, adică tot de astăzi. Iniţiatorii n-au reuşit să explice prea bine motivele şi beneficiile acestei vizite, ceea ce i-a facăut, în timpul dezbaterilor din forul legislativ ploieştean, pe consilierii PNL să anunţe, cu o singură excepţie, că nu votează proiectul, iar pe cei de la ALDE şi PMP să refuze să facă nominalizări, dar totuşi să aprobe deplasarea, lăsându-i pe aleşii locali de la PSD să completeze singuri cele cinci locuri aprobate.

Cheltuielile pentru această deplasare vor fi suportate de la bugetul local, iar secretarul general al municipiului a anunţat că vizează de legalitate hotărârea numai după ce a primit asigurări de la Direcţia Economică din Primărie că există bani în cont şi că suma necesară nu depăşeşte 1/12 din bugetul pentru deplasări externe de anul trecut, formulă care, după cum mai toată lumea care are de a face cu administraţia locală ştie, se aplică în situaţiile când încă nu există un buget anual aprobat şi se merge pe o fracţie din bugetul anului precedent.

Image
Image
Image