fbpx

VIDEO | CJ Prahova mai solicită o dată Parcul Municipal Vest. Cum a fost modificată prima hotărâre

VIDEO | CJ Prahova mai solicită o dată Parcul Municipal Vest. Cum a fost modificată prima hotărâre

Consiliul Județean Prahova a modificat vineri, într-o ședință de îndată, hotărârea prin care solicită transferul terenului și bunurilor de la Parcul Municipal Ploiești Vest (Foto: captură video)

Image
Image

Consiliul Județean Prahova nu renunță la Parcul Municipal Ploiești Vest. După ce prima încercare de preluare a terenului a fost declarată ilegală de Prefectură, forul legislativ județean a aprobat vineri o nouă hotărâre, aducând mai multe modificări.

Instituția solicitase în vara lui 2022 transferul parcului și al unui teren învecinat, din proprietatea municipalității ploieștene. După multe controverse, Consiliul Local a răspuns, favorabil, în luna martie, însă hotărârea a fost declarată ilegală de Prefectură. Forul legislativ local a mai încercat o dată în aprilie, aducând o serie de modificări la hotărârea adoptată cu o lună înainte, însă și cea de-a doua a fost declarată ilegală. În încercarea de a depăși problemele invocate de Prefectură, Consiliul Județean a decis să-și modifice propria hotărâre prin care solicitase transferul terenului.

Astfel, într-o ședință extraordinară desfășurată vineri, cu un singur punct pe ordinea de zi, CJ Prahova a aprobat, cu 28 de voturi favorabile și 5 împotrivă, un nou proiect privind solicitarea trecerii unor bunuri din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al județului. Consilierii de la PSD și PUSL au fost singurii care s-au opus.

Vicepreședintele instituției, Dumitru Tudone, a explicat că în noua variantă se renunță la solicitarea unui teren de aproximativ 11 hectare, după ce Prefectura a invocat faptul că acesta este încadrat ca izlaz și nu poate face obiectul unui transfer. Astfel, suprafața totală solicitată de CJ rămâne de 574.277 de metri pătrați, după ce, anterior, instituția ceruse 682.256 de metri pătrați. Totodată, Consiliul Județean a decis și preluarea personalului angajat în prezent la parc. "Personalul care gestionează bunurile ce vor fi preluate va beneficia de măsuri de protecție prevăzute de legislația muncii în vigoare, respectiv de transfer în interesul serviciului pe funcții similare din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Prahova și al instituțiilor subordonate acestuia", se arată în hotărârea adoptată vineri de Consiliul Județean Prahova.

Rămâne de văzut dacă noua variantă va trece de controlul de legalitate. La precedentele variante, Prefectura Prahova a invocat încălcarea mai multor acte normative, inclusiv a Codului administrativ și a legii vizând spațiile verzi.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.