VIDEO | Consiliul Judeţean vrea să modernizeze patru gări din Prahova cu fonduri europene

VIDEO | Consiliul Judeţean vrea să modernizeze patru gări din Prahova cu fonduri europene
Consiliul Judeţean vrea fonduri europene pentru modernizarea mai mulor gări din Prahova (Foto: Wikipedia)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Fonduri europene pentru modernizarea de gări. Consiliul Judeţean Prahova vrea să obţină o finanţare nerambursabilă, în noua sesiune de la UE, pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi refacerea unor gări.

CJ a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care confirmă în mod formal intenţia de a implementa proiecte de infrastructură feroviară în noua sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană. Instituţia, care în 2021 adoptase o hotărâre similară care viza atragerea de fonduri prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, s-a reorientat acum către Programului Transport 2021-2027, după ce nu a mai existat oportunitatea de a depune proiecte în cadrul POIM.

Administratorul public al judeţului Prahova, Anna-Maria Vasile, a explicat în timpul şedinţei că, pentru început, autorităţile doresc să preia în administrare şi să modernizeze din fonduri europene patru gări din Prahova.

CJ Prahova vrea fonduri europene pentru modernizarea de gări

"S-a adoptat o hotărâre de Guvern prin care s-a aprobat ca unităţile administrativ-teritoriale să poată să repare gările care se află pe raza acestora. Noi am avut anterior un protocol semnat cu cei de la CFR Infrastructură, pentru a depune aceste proiecte la nivel de POIM, însă această ordonanţă s-a aprobat acum şi nu mai există şansa de a putea finanţa aceste proiecte din POIM, ci din POS-ul de Transport, drept pentru care trebuie să facem aceste modificări. În acest moment există patru gări care sunt pe listă, care ne pot fi predate şi pe care vrem să le luăm şi să le modernizăm", a afirmat administratorul public al judeţului.

Reprezentanţii CJ Prahova nu au precizat despre ce gări este vorba. Proiectul vine după ce, în toamna lui 2022, Ministerul Transporturilor anunţa că pregăteşte un program de modernizare a 47 de gări din toată ţara, care includea şi trei obiective din Prahova, Ploieşti Vest, Sinaia şi Buşteni.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image