VIDEO | Consiliul Local urmează să dezbată unde ajung mărcile "Petrolul Ploieşti" şi "FC Petrolul Ploiesti"

VIDEO | Consiliul Local urmează să dezbată unde ajung mărcile "Petrolul Ploieşti" şi "FC Petrolul Ploiesti"

Două dintre cele şase mărci înregistrate din portofoliul "Petrolul", deţinute de Primăria Ploieşti, ar putea fi cedate în următoarea perioadă, conform unor proiecte de Consiliu Local. Primul dintre acestea a fost discutat în şedinţa extraordinară de astăzi, însă aleşii locali au decis până la urmă prorogarea.

Primul proiect, iniţiat de primarul Andrei Volosevici, vizează transmiterea gratuită, pe o perioadă de doi ani, a mărcii "Petrolul Ploieşti" către secţia de baschet a Clubului Sportiv Municipal. Iniţiativa a fost discutată de forul legislativ, însă decizia finală a fost de prorogare, fiind de aşteptat ca proiectul de hotărâre să reapară în dezbatere la finalul acestei luni, în şedinţa ordinară. Proiectul vine ca răspuns la o solicitare adresată de o parte dintre suporterii echipei de fotbal, care propuseseră ca Primăria să nu scoată la licitaţie cele şase mărci la pachet, ci doar marca "FC Petrolul Ploieşti", din raţiuni economice. De altfel, în urma acelei sugestii, un consilier din partea Partidului Prahova în Acţiune a iniţiat un proiect de hotărâre, care, potrivit autorităţilor, urmează să fie pus în dezbatere în aceeaşi şedinţă ordinară de la finalul lunii.

Cele șase mărci deţinute de Primărie sunt "FC Petrolul Ploiești", "FC Petrolul Ploiești 1924", "Fotbal Club Petrolul", "Petrolul Ploiești", "Petrolul 52" și "Petrolul 95".

Image
Image
Image