fbpx

VIDEO | Factura pentru iluminat public din Ploieşti ar putea creşte cu peste 60%

VIDEO | Factura pentru iluminat public din Ploieşti ar putea creşte cu peste 60%

ILUMINAT PUBLIC PLOIEŞTI | Autorităţile ploieştene negociază cu Electrica noile tarife pentru furnizarea energiei aferente iluminatului stradal şi celui ornamental, prima propunere fiind cu peste 55% mai scumpă faţă de nivelul din acest moment, în unele cazuri, respectiv aproape triplă în alte cazuri.

Potrivit primelor informaţii, operatorul ar fi propus un tarif de bază de circa 769 de lei pe megawatt oră, în creştere cu 55% faţă de cel de 494 de lei din prezent. Totuşi, există anumite tarife diferenţiate, în funcţie de momentul furnizării, iar cea mai mare valoare propusă e undeva la 1.200 de lei. Per total, raportată la consumul actual, creşterea cheltuielii totale pentru iluminatul public din Ploieşti ar putea fi de aproximativ 60-70%, potrivit primelor estimări făcute de reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti. Aceştia precizează, totuşi, că tarifele propuse de operator vor fi supuse unei negocieri.

Tarife mai mari pentru iluminat public

Directorul tehnic al RASP Ploieşti, Vasile Ionescu, a declarat că tarifele sunt negociate anual. "Contractul şi tarifele au fost stabilite anul trecut, însă anual se face o negociere cu operatorul Electrica pentru iluminatul stradal. Avem o primă ofertă care a venit, vom demara toate procedurile de negociere, împreună cu reprezentanţii Primăriei. Ca o estimare, tarifele sunt în proporţie de 60-70% mai mari, în primă ofertă, faţă de cele de anul trecut", ne-a declarat directorul tehnic Vasile Ionescu.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.