VIDEO | Iulian Dumitrescu anunţă o restructurare masivă la Consiliul Judeţean: "Am găsit angajaţi plafonaţi şi multe pile de partid"

VIDEO | Iulian Dumitrescu anunţă o restructurare masivă la Consiliul Judeţean: "Am găsit angajaţi plafonaţi şi multe pile de partid"

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, propune o reorganizare masivă a instituţiei, prin renunţarea la 101 dintre cele 247 de posturi din aparatul de specialitate, dintre care aproximativ 10 erau deja vacante, iar restul ocupate, şi desfiinţarea a două direcţii subordonate care totalizează 214 posturi. El a argumentat că actuala structură nu i s-a părut capabilă să ducă la îndeplinire programul de dezvoltare pe care îl propune, declarând că a găsit angajaţi "fără chef de muncă" şi "fără o cultură a obiectivelor".

Într-o conferinţă de presă susţinută în Palatul Administrativ, alături de vicepreşedintele Dumitru Tudone, Iulian Dumitrescu a anunţat că va publica vineri noua propunere de organigramă, care trebuie să stea o perioadă în dezbatere publică înainte de a fi luată în discuţie de consilieri. Documentul prevede reducerea numărului de angajaţi din aparatul de specialitate al CJ Prahova de la 247 la 146, a anunţat noul preşedinte. Totodată, prin noua organigramă se doreşte şi renunţarea la două direcţii, evidenţiate separat de aparatul de specialitate, cea de pază şi cea al cărui nume a stârnit mereu controverse, Direcţia de Plante şi Întreţinere a Drumurilor, care se ocupă de urmărirea situaţiei privind drumurile judeţene şi, dacă ne luăm după nume, privind perdelele forestiere din imediata vecinătate.

"Am învăţat că în momentul când te apuci de o treabă trebuie să stabileşti obiectivele, strategia, misiunea ta şi apoi trebuie să ai o structură care să urmeze aceste obiective, această strategie. Strategia noastră este «Prahova pe primul loc!», sloganul din campanie, ceea ce înseamnă să fim pe primul loc la atragerea de fonduri europene, să fim pe primul loc la administraţie eficientă, să creăm noi locuri de muncă, să avem spitale noi, să avem curăţenie. Evident că pentru a face asta trebuie o structură de personal în stare să execute aceste obiective. Actuala structură de personal a Consiliului Judeţean pe de o parte am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor, pe de altă parte am găsit multe pile de partid. Actuala structură n-ar face decât ca lucrurile pe care le-am propus ca obiective şi pe care le aşteaptă oamenii care ne-au votat să se ducă de râpă. De aceea, am hotărât să propunem o nouă organigramă a aparatului de specialitate şi, de asemenea, desfiinţarea a două direcţii. Principalul motiv, în afară de ce am spus, ar fi ca să avem o structură eficientă, nu o structură în care unii muncesc şi alţii nu muncesc, şi e vorba şi despre responsabilitatea faţă de cheltuirea banului public", a explicat Iulian Dumitrescu.

Două direcţii desfiinţate

Noul preşedinte a estimat că restructurarea propusă ar genera o economie de 12 milioane de lei noi pe an, adică undeva la 2,5 milioane de euro sau, dacă vă e mai simplu calculul în lei vechi, 120 de miliarde. "În ceea ce priveşte aparatul de specialitate, el are 247 de persoane, o să propunem reducerea la 146 de persoane, asta înseamnă o diminuare cu 101 posturi, din care, din 27 de funcţii de conducere, o să rămână 12. Economia la bugetul Consiliului Judeţean ar fi cam 120 de miliarde de lei vechi pe an", a mai afirmat Iulian Dumitrescu, dând un exemplu de la Administrativ: "Aici am găsit opt pompieri care aveau sarcină să stingă incendiile prin Consiliul Judeţean, în caz că apărea vreun incendiu prin Palatul Administrativ el să-l atace cu extinctoarele, deşi avem sediul pompierilor probabil la mai puţin de un kilometru. Şi aveau salarii între 5.000 şi 6.000 de lei".

Iulian Dumitrescu anunţă o restructurare masivă la Consiliul Judeţean Prahova, reclamând că a găsit "angajaţi plafonaţi" şi "multe pile de partid"

Iulian Dumitrescu anunţă o restructurare masivă la Consiliul Judeţean Prahova, reclamând că a găsit "angajaţi plafonaţi" şi "multe pile de partid"

Publicată de Telegrama pe Joi, 5 noiembrie 2020

"O să propunem şi desfiinţarea Direcţiei de Plante şi Întreţinere a Drumurilor Judeţene, o direcţie cu 55 de posturi şi o secţie de plante - i-am întrebat cu ce se ocupă şi practic răspunsul a fost «cu nimic» - şi o secţie de întreţinere. Aici, şi dacă externalizăm întreţinerea, am avea măcar o economie de 4 milioane de lei pe an. O altă direcţie pe care o propunem spre desfiinţare este Direcţia Judeţeană de Pază: 159 de posturi. Pază avem la Consiliul Judeţean fie cu direcţia proprie, fie externalizată. La Direcţia de Pază ne costă 30 de lei pe oră, plus întreţinere, echipamente şi tot ce mai e, la ce am găsit la ora asta externalizat ne costă 13-14 lei pe oră", a mai afirmat preşedintele CJ Prahova. În total, 315 posturi ar urma să dispară, iar economia estimată ar fi de 25 de milioane de lei noi pe an, echivalentul a aproximativ 5,2 milioane de euro.

Trebuie precizat, totuşi, că în momentul în care înfiinţa Direcţia de Pază, vechea conducere a Consiliului Judeţean invoca o obligaţie legală de a avea o astfel de structură, argumentând şi că numericul de personal ar trebui stabilit în raport cu populaţia judeţului.

Image
Image
Image