VIDEO | Plimbare virtuală pe viitoarea autostrada Ploieşti - Buzău, până la Mizil

VIDEO | Plimbare virtuală pe viitoarea autostrada Ploieşti - Buzău, până la Mizil

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat pe pagina oficială de Facebook o modelare 3D pentru viitoarea autostradă Ploieşti - Buzău. Realizarea acestei reprezentări grafice, premergătoare etapei de avizare a documentaţiei, e menită să asigure o vizualizare de precizie privind soluţiile de proiectare, traseul de expropriat sau intervenţiile de consolidare necesare, explică autorităţile. Nu zicem că autostrăzile la noi se fac pe crâmpeie, dar până şi filmuleţul cu viitorul traseu se opreşte la Mizil...

V-aţi plimbat vreodată cu ajutorul Google Street View prin New York sau Paris? Aţi făcut tururi virtuale ale muzeelor în timpul stării de urgenţă? Dacă dacă, atunci clipul publicat recent de CNAIR s-ar putea să fie fix pe placul vostru. Compania a publicat un clip de prezentare realizat de consultanţi, cu un tronson din viitoarea autostradă Ploieşti - Buzău, invitând internauţii la un aşa-zis tur virtual. Clipul a strâns peste 1.000 de aprecieri, comentarii sau distribuiri în mai puţin de 24 de ore. Multe dintre comentarii sunt ironice, în altele oamenii apreciază faptul că a fost dată publicităţii această randare grafică, iar în altele oamenii remarcă faptul că viitoarea autostradă va avea doar două benzi pe sens, la nivel de drum express sau chiar drum naţional.

"Prestatorul, Consitrans S.R.L, a realizat modelarea interactiva 3D pentru Autostrada Ploiesti - Buzau. Aceasta are ca scop prezentarea si vizualizarea solutiilor proiectate precum si asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafata de teren necesară a fi expropriata, lucrările de artă proiectate, precum si solutiile de consolidare necesare. În unele cazuri modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilitătii solutiilor propuse, iar aceasta va fi utilizata in cadrul etapei de avizare a documentatiei aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiesti - Buzau" este explicaţia publicată de CNAIR, alături de reprezentarea grafică.

Pe randare se vede că viitoarea autostradă ar urma să înceapă din A3, cu un nod rutier în vecinătatea municipiului Ploieşti. Ea urmează să aibă o primă ieşire spre Albeşti Paleologu şi, mai departe, Urziceni, apoi încă una spre Mizil şi Fulga. Clipul video făcut public de CNAIR are o lungime de aproximativ şase minute şi jumătate şi se opreşte în dreptul nodului de la Mizil, adică la aproximativ 36 de kilometri de Ploieşti şi 34 de Buzău.

Model 3D pentru Autostrada Ploiesti - Buzau.

Prestatorul, Consitrans S.R.L, a realizat modelarea interactiva 3D pentru Autostrada Ploiesti - Buzau. Aceasta are ca scop prezentarea si vizualizarea solutiilor proiectate precum si asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafata de teren necesară a fi expropriata, lucrările de artă proiectate, precum si solutiile de consolidare necesare. În unele cazuri modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilitătii solutiilor propuse, iar aceasta va fi utilizata in cadrul etapei de avizare a documentatiei aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiesti - Buzau. #cnair

Publicată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe Marţi, 16 februarie 2021

 

Image
Image
Image