VIDEO | Primăria Ploieşti rămâne fără bani de investiţii în 2019. Proiectul pentru un credit bancar a fost respins de Consiliul Local

Cu bugetul de investiţii pe 2019 care "tinde spre zero", conducerea Primăriei Ploieşti solicită de mai multă vreme contractarea unui credit bancar, din care să fie realizate mai multe proiecte de modernizare. Propunerea pentru contractarea acestui împrumut a intrat astăzi pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local şi a fost respinsă la vot, după ce aleşii de la PSD şi ALDE, care deţin o majoritate confortabilă în forul legislativ, s-au abţinut.

La începerea discuţiilor pe această temă, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, iniţiatorul proiectului de hotărâre, a vorbit despre importanţa accesării unui credit, explicând că, altfel, posibilităţile de finanţare a unor proiecte de investiţii sunt extrem de mici. El a mai punctat că bugetul de investiţii al instituţiei nu va putea depăşi, în condiţiile actuale, valoarea de 3,5 milioane de lei, reprezentând excedentul rămas din 2018. Explicaţiile nu i-au impresionat prea tare pe aleşii de la PSD şi ALDE, care s-au abţinut la vot, ceea ce, în esenţă, a echivalat cu respingerea propunerii, care, pe lângă cele 15 abţineri, primise doar 10 voturi favorabile, insuficiente pentru adoptare.

Aleşii PSD-ALDE nu şi-au motivat în niciun fel decizia, iar preşedintele de şedinţă, consilierul social democrat George Botez, a trecut rapid la următorul punct de pe ordinea de zi. Vezi mai jos VIDEO din timpul şedinţei CL Ploieşti!

Nu este prima dată când această propunere apare în dezbaterile autorităţilor ploieştene şi nu este prima dată când, într-o formă sau alta, ea este respinsă. În viziunea primarului Dobre, acest credit era necesar pentru finanţarea a 19 proiecte de investiţii pentru care studiile necesare şi indicatorii erau deja aprobate. Vezi aici mai multe detalii despre aceste proiecte:

Primăria Ploieşti vrea un credit de aproape 190 de milioane de lei pentru investiţii

Image
Image
Image