VIDEO | Primăria Ploieşti vrea fonduri de la Guvern pentru asfaltarea în Mitică Apostol şi achiziţia de autobuze diesel

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Confruntate cu o mare criză în privinţa bugetului de investiţii pe 2019, autorităţile ploieştene caută surse alternative de finanţare pentru proiectele de modernizare, iar primarul Adrian Dobre a anunţat marţi că administraţia locală va solicita fonduri de la Secretariatul General al Guvernului, care derulează un program de infrastructură la nivel naţional. Tot de aici, Primăria Ploieşti speră să primească bani şi pentru continuarea achiziţiei de autobuze diesel noi, în baza contractului semnat în 2018, prin care au sosit primele zece bucăţi, iar următoarele 40 trebuie aduse şi, evident, plătite în acest an şi în 2020.

Potrivit declaraţiei făcute marţi de primarul Ploieştiului, Guvernul a aprobat un program pentru proiecte mari de infrastructură şi mobilitate, gestionat de SGG, iar administraţia locală intenţionează să obţină undeva în jur de 40 de milioane de lei pentru asfaltarea străzilor din Mitică Apostol incluse în prezent într-un program de canalizare finanţat de municipalitate dintr-un credit luat în 2016.

"Din bugetul local, 45 de milioane de lei, cât ar costa asfaltarea în cartierul Mitică Apostol, este o sumă imposibil de susţinut, aşa că am demarat procedurile pentru a obţine fonduri din acea sursă care a fost stabilită prin Ordonanţa 114, cu sursă de finanţare gestionată de către Secretariatul General al Guvernului. În momentul de faţă, realizăm documentaţia pentru autorizaţia de construire, document care, conform legii, este obligatoriu pentru a obţine finanţarea respectivă. Avem un mare avantaj, faptul că, având un excedent extrem de mic anul trecut, de la acest fond putem primi aproape în totalitate suma care ne este necesară pentru acest proiect. Mai mult, conform ordonanţei, acestei sume pe care noi le putem primi nu sunt purtătoare de dobânzi, ceea ce este un lucru foarte bun, dar - trebuie să spun şi această chestiune - deocamdată nu avem normele de aplicare, s-ar putea să mai întârzie un pic. Şi, indiferent de acest lucru, va trebui să trecem tot printr-o şedinţă de Consiliu Local pentru a obţine această finanţare. Noi facem toate demersurile, este o variantă de finanţare bună şi vom aplica", a declarat, astăzi, Adrian Dobre.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Anunţul primarului despre canalizarea din Mitică Apostol. Cică se finalizează în curând, dar nu sunt bani şi pentru asfaltări

Primarul a adăugat că, în momentul discuţiilor pe tema bugetului pe 2019 purtate de reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România cu ministrul Finanţelor, i-a sugerat lui Eugen Teodorovici ca din acest fond la dispoziţia SGG să fie finanţate şi achiziţii de mijloace de transport în comun, argumentând că "multe primării din ţară se confruntă cu probleme din cauza vechimii parcurilor auto". "Conform acestei ordonanţe, mai putem aplica pentru un proiect. Am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor, în care am solicitat ca pe fondul respectiv să se poată achiziţiona şi mijloace de transport, noi deja având un acord-cadru funcţional şi putând aplica dacă avem şi această posibilitate, dacă la secţiunea de mobilitate se introduce şi posibilitate de a achiziţiona a mijloace de transport. Vom aplica pentru a achiziţiona cele 40 de autobuze rămase", a completat Adrian Dobre, care a precizat că acest fond gestionat de Secretariatul General al Guvernului are o valoare totală de 10 miliarde de euro.

Image