VIDEO | Reacţia CJ Prahova după imaginile de groază din Spitalul Judeţean. Autorităţile promit fonduri pentru "un minim de igienă"

VIDEO | Reacţia CJ Prahova după imaginile de groază din Spitalul Judeţean. Autorităţile promit fonduri pentru "un minim de igienă"

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova promite alocarea unor noi fonduri pentru lucrări la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti, după apariţia mai multor reclamaţii în sptaţiul public. Vicepreşedintele Dumitru Tudone s-a declarat nemulţumit de starea unităţii medicale, declarând că existenţa unui şantier, în cadrul proiectului pentru extinderea UPU, nu reprezintă o scuză. "Nu pot fi alocaţi bani pentru investiţii, dar pot fi alocaţi pentru întreţinere", a explicat reprezentantul CJ Prahova, care nu a ratat ocazia pentru a critica vechea conducere.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone, a reclamat că vechea conducere, atât a CJ cât şi cea a spitalului, a neglijat lucrările de întreţinere. El a anunţat că în bugetul pe 2021 vor fi prevăzute sume la acest capitol, separat de proiectul european de la Unitatea de Primiri Urgenţe, aflat în derulare, care vizează extinderea spaţiului, crearea unui nou acces şi a unor noi circuite, modernizarea şi aducerea de aparatură medicală nouă.

"Odată cu aprobarea bugetului cu siguranţă vor fi alocate sumele necesare pentru asigurarea lucrărilor de întreţinere la UPU. Ştim că nu putem face lucrări de investiţii, înturcât acest sector este prins într-un proiect european, dar nu ne este interzis să alocăm sume pentru întreţinere. Nu înţelegem de ce nu au putut fi alocate pe parcusul anului 2020 sume cu această destinaţie, care să asigure un minim de igienă în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe", a declarat, miercuri, vicepreşedintele Dumitru Tudone. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

Reacţia vine după ce în ultimele zile au existat cel puţin două semnale de alarmă trase de pacienţi sau aparţinători cu privire la starea deplorabilă în care se află Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Ploieşti, dar şi atitudinea rece a personalului, ca să folosim un termen blând, în locul unor etichete mult mai dure folosite de reclamanţi, precum "infectă" sau "scârbită". După prima sesizare, devenită virală pe reţelele de socializare, directorul spitalului, dr. Bogdan Nica, anunţa declanşarea unei anchete interne.

Image
Image
Image