VIDEO ­čÄŽ Rectificare a bugetului Ploie╚Ötiului. Bani lua╚Ťi de la cultur─â ╚Öi da╚Ťi pentru TCE, termoficare ╚Öi rate la b─ânci

VIDEO ­čÄŽ Rectificare a bugetului Ploie╚Ötiului. Bani lua╚Ťi de la cultur─â ╚Öi da╚Ťi pentru TCE, termoficare ╚Öi rate la b─ânci
BUGET PLOIESTI | Prim─âria Ploie╚Öti va avea bani ├«n plus pentru TCE, termoficare ╚Öi plata ratelor, dup─â redistribuirea unei sume de circa 17 milioane de lei alocate anterior pentru institu╚Ťiile de cultur─â (Foto: captur─â video)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

BUGET PLOIESTI Consilierii ploie╚Öteni au aprobat joi suplimentarea aloc─ârilor bugetare pentru TCE, termoficare ╚Öi plata ratelor la b─ânci, dup─â ce administra╚Ťia local─â a primit 17 milioane de lei de la bugetul de stat, pentru sus╚Ťinerea institu╚Ťiilor de cultur─â.

Banii au fost aloca╚Ťi din cotele ├«ncasate la bugetul de stat, av├ónd destina╚Ťia clar─â pentru sus╚Ťinerea institu╚Ťiilor de cultur─â. Administra╚Ťia ploie╚Ötean─â, care de la ├«nceputul anului alocase fonduri din surse proprii pentru Teatru ╚Öi Filarmonic─â, a f─âcut acum cumva un artificiu, practic retr─âg├ónd aloc─ârile anterioare ╚Öi asigur├ónd, din punct de vedere al bugetului, cheltuielile respective din noua surs─â de venituri sosit─â de la Guvern. Mai simplu spus, pentru cele dou─â institu╚Ťii de cultur─â s-a schimbat doar sursa veniturilor, ├«ns─â nu ╚Öi valoarea lor. ├Än acest mod, economia rezultat─â a fost redistribuit─â c─âtre alte cheltuieli urgente, respectiv subven╚Ťia la termie, subven╚Ťia la transport public ╚Öi plata ratelor pentru creditele bancare.

BUGET PLOIESTI | Bani în plus pentru termie, TCE și credite

BUGET PLOIESTI Practic, de la Teatru a fost retras─â o sum─â de 7,5 milioane din alocarea bugetar─â anterioar─â ╚Öi ├«nlocuit─â cu suma echivalent─â, venit─â acum de la Guvern. Acela╚Öi lucru s-a ├«nt├ómplat la Filarmonica Ploie╚Öti, unde a fost vorba de o sum─â de aproximativ 8,8 milioane. ├Än schimb, Casa de Cultur─â ÔÇ×I.L. CaragialeÔÇŁ a beneficiat de o suplimentare de buget de 150.000 de lei.

├Än urma acestor rea╚Öez─âri, bugetul pentru ramburs─âri de credite a crescut cu 5,84 milioane de lei, la care se adaug─â 2,4 milioane pentru dob├ónzi, cel pentru subven╚Ťia la termie a crescut cu 4,3 milioane, alocarea pentru TCE cu 3 milioane, iar la bunuri ╚Öi servicii a mai fost prev─âzut─â o sum─â de 1,27 milioane.

BUGET PLOIESTI Proiectul de hot─âr├óre a fost aprobat joi de Consiliul Local, dup─â ce fusese propus ╚Öi miercuri, ├«ns─â atunci nu a existat cvorum. Potrivit unor surse din mediul politic, unii consilieri s-ar fi temut ini╚Ťial c─â realocarea ar fi putut fi v─âzut─â ca o deturnare de fonduri, dar se pare c─â ├«ntre timp lucrurile s-au l─âmurit, a╚Öa c─â proiectul a trecut f─âr─â emo╚Ťii. Primarul Andrei Volosevici a vorbit ├«n timpul ╚Öedin╚Ťei de joi despre situa╚Ťia TCE, explic├ónd c─â aceast─â suplimentare e crucial─â pentru asigurarea cheltuielilor de personal.

BUGET PLOIESTI ├Än timp ce alocarea sosit─â recent de la Guvern i-a asigurat o gur─â de oxigen Prim─âriei, permi╚Ť├ónd sus╚Ťinerea unor servicii publice, Teatrul ÔÇ×Toma CaragiuÔÇŁ ╚Öi Filarmonica ÔÇ×Paul ConstantinescuÔÇŁ au fost cumva sacrificate, cele dou─â institu╚Ťii de cultur─â r─âm├ón├ónd cu acelea╚Öi aloc─âri bugetare de p├ón─â acum ╚Öi cu probleme ├«n asigurarea cheltuielilor de func╚Ťionare p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului. Sunt semnale c─â o nou─â rectificare, una care s─â aduc─â ╚Öi venituri ├«n plus, ar urma s─â apar─â spre finalul lunii, ├«ns─â p├ón─â atunci cele dou─â institu╚Ťii vor avea dificult─â╚Ťi ├«n sus╚Ťinerea activit─â╚Ťii ╚Öi demararea procedurilor de achizi╚Ťie necesare pentru derularea ├«n condi╚Ťii normale a stagiunilor ╚Öi a festivalurilor de tradi╚Ťie ├«n Ploie╚Öti, precum cel de jazz, organizat de Filarmonic─â, respectiv cel de teatru.

Image
Image