fbpx

Virgiliu Nanu, noul prefect al judeţului Prahova, a depus astăzi jurămâtul

Virgiliu Nanu, noul prefect al judeţului Prahova, a depus astăzi jurămâtul

Image
Image

Virgiliu Nanu a fost învestit, joi, în funcţia de prefect al judeţului Prahova. Ceremonia de depunere a jurământului a fost ţinută prin videoconferinţă, după ce Guvernul a numit recent mai mulţi prefecţi în ţară. În Prahova urmează să mai fie instalat şi un nou subprefect, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Noul prefect îşi începe oficial mandatul, odată cu depunerea jurământului, după ce Guvernul adoptase miercuri hotărâri privind eliberarea din funcţie a lui Cristian Ionescu şi instalarea lui Virgiliu Daniel Nanu. Acesta a ocupat până acum funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Prahova şi preia funcţia de prefect în urma unei propuneri făcute de PSD, în condiţiile în care, conform unei modificări legislative din 2021, prefecţii şi subprefecţii pot să facă parte din partide politice, după ce, până atunci, erau obligaţi să fie apolitici, în baza statutului de înalţi funcţionari publici.

Apropo de subprefecţi, în Prahova urmează să fie numită o persoană pe postul rămas vacant după ieşirea USR de la guvernare, fiind aşteptat ca Emil Drăgănescu, propus tot de PSD, să preia această funcţie săptămâna viitoare.

Celălalt subprefect al judeţului Prahova rămâne Alexandru Vane, din partea PNL.

"În calitate de prefect al judeţului Prahova o să fiu un partener de dialog şi voi face tot ce îmi stă în putere pentru locuitorii judeţului Prahova", a declarat Virgiliu Nanu după instalarea în funcţie.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.