Andrei Volosevici anunță strategia pentru deszăpezire: "Prioritare vor fi arterele principale, podurile, rutele TCE, instituţiile publice și zonele de intrare spre spitale"

Andrei Volosevici anunță strategia pentru deszăpezire: "Prioritare vor fi arterele principale, podurile, rutele TCE, instituţiile publice și zonele de intrare spre spitale"

Odată cu instalarea sezonului rece și pe fondul prognozei care anunță, pentru acest weekend, scăderea temperaturilor, lapoviță, iar în unele regiuni chiar ninsori, Primăria Ploiești a început pregătirile în vederea asigurării intervențiilor pentru combaterea poleiului şi deszăpezirea arterelor de circulație din oraș.

"La nivelul administraţiei ploieştene s-a stabilit un plan de acţiune şi s-au luat măsuri  în vederea asigurării acestor activităţi, prin aprovizionarea din timp cu stocurile de materiale antiderapante necesare. În prezent, 16 utilaje profesionale sunt gata să intervină eficient pentru activitatea de deszăpezire. De asemenea, în stocurile de materiale antiderapante sunt incluse 100 tone amestec sare cu nisip, 150 tone sare, 300 tone nisip şi 20 tone inhibitor de coroziune.  La nivelul municipiului Ploieşti se vor asigura servicii de înlăturarea poleiului şi de îndepărtare mecanizată sau manuală a zăpezii", au informat reprezentanții administrației locale.

“Suntem pregătiţi pentru debutul sezonului rece. Am stabilit ca activitatea de deszăpezire să se desfăşoare în funcţie de importanţa străzilor, prioritare fiind arterele principale de circulaţie, podurile, rutele operatorului de transport public local, instituţiile publice sau zonele de intrare spre spitale. Vom acţiona, în timp util, pentru a asigura ploieștenilor un acces optim pe căile publice, prin activitățile preventive specifice pe care le voi dispune în vederea combaterii  formării poleiului şi depunerii unui strat gros de zăpadă pe străzile din oraş ”, a declarat primarul municipiului, Andrei Volosevici.

Ilustrație arhivă

 

Image
Image
Image
Image
Image