Miercuri, 02 Octombrie 2019 10:02

Negocierile cu constructorii turci și chinezi, pentru construirea autostrăzii Ploiești - Brașov, se apropie de final (surse)

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritățile române și-ar fi dorit să semneze, la 1 octombrie, contractul pentru realizarea autostrăzii Ploiești - Brașov, dar negocierile nu s-au încheiat, potrivit unor surse citate de economica.net. Acestea dezvăluie însă că discuțiile sunt aproape finalizate, iar termenii ar putea fi definiți în cursul acestei luni.

"Procesul este spre final. Se profilează ultima rundă de negocieri", au explicat sursele citate de economica.net.

Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov reprezintă primul proiect prin PPP lansat de Guvernul Viorica Dăncilă şi are o valoare estimată de 1,36 miliarde de euro. În această vară, premierul României se răzgândise şi anunţase scoaterea proiectului din procedura prin PPP, pentru a fi declarat de importanţă naţională în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).  Deși acest lucru a fost aprobat, autoritățile au continuat negocierile cu constructori din China și Turcia, iar parteneriatul public-privat este, la acest moment, cea mai probabilă variantă.

Asocierea chino – turcă CCCC – Makyol este singurul participant rămas în cursa pentru realizarea prin PPP a autostrăzii Ploieşti – Braşov, din cinci investitori care și-au depus inițial candidaturile.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.