Miercuri, 06 Noiembrie 2019 10:50

AFM anunță reluarea înscrierilor în programul "CASA VERDE Fotovoltaice", la două luni de la suspendarea depunerii dosarelor

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au anunțat miercuri, pe 6 noiembrie, că a fost redeschisă sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în Programul  privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică,  în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice.

Începând de astăzi, ora 10.00, instalatorii validați pot să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică.

Citiți și:  Producătorii de energie cer Administrației Fondului pentru Mediu să reia urgent programul de instalare a panourilor fotovoltaice

”Am anunțat încă de la momentul audierilor în comisiile din Parlament că deblocarea programelor AFM reprezintă o prioritate pentru acest Guvern. Îmi doresc foarte mult ca acest program să fie un succes și cât mai mulți români să beneficieze de pe urma lui. Programul va continua și anul viitor, atunci când vom putea corecta eventualele sincope de funcționare identificate în ediția-pilot de anul acesta”, a declarat Costel Alexe, noul ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor.

"Toate documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării. Persoanele fizice care nu au depus și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați până în data de 10 septembrie vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu condiția ca acestea să fie valabile la data înregistrării în aplicația informatică", au explicat reprezentanții AFM într-o informare transmisă miercuri dimineață.

Valoarea totală destinată înscrierii persoanelor fizice în cadrul Programului este de 537 milioane lei, reprezentând finanțarea acordată prin POR și contribuția AFM pentru regiunea București - Ilfov.

Programul  urmărește creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.  Prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, surplusul va fi livrat în sistemul energetic naţional.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat pe 10 septembrie, în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces.

Citiți și:  CASA VERDE - Programul Ministerului Mediului, suspendat pentru a se verifica legalitatea înscrierilor. Au fost sesizate organele abilitate

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.