Joi, 07 Noiembrie 2019 11:36

Șemineele profesionale din cărămidă vin de la Sibiu!

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Utilizarea cărămizii în construcția de soluții de încălzire neconvenționale a fost dintotdeauna o variantă ideală mai ales că, în cazul unui semineu lemne spre exemplu, se potrivește de minune oricărui stil, rustic, clasic și chiar modern. Este important de știut că, pe lângă arhicunoscuta cărămidă, șemineele pot fi construite și din alte tipuri de materiale care fac parte din noua generație de sisteme de lucru cum ar fi silicatul de calciu, vermiculita, sau silcaheat, care arată foarte bine placate la exterior cu cărămidă, ceea ce îi va conferi un bonus, nu doar din punct de vedere estetic, ci și practic.

Astfel, în acest articol vă vom face cunoscut, universul special al șemineelor construite sau placate cu cărămidă, fiecare dintre ele bucurându-se de particularități și avantaje diferite, toate sub tutela brandului sibian, PEFOC.

Prima categorie este reprezentată de șemineele construite în întregime din cărămidă sau cel puțin în care predomină acest material atât de simplu, dar foarte eficient din punct de vedere funcțional și estetic. Din această categorie fac parte modelele clasice cu randament termic mult mai crescut, tradiționale sau cu note rustice, cărora le putem găsi un loc perfect în casele de vacanță sau în cabanele de la munte, ca o alternativă la simpla și uneori insuficienta soba pe lemne, dar și în living-urile cu tendințe clasice spre modern. În aceeași categorie vom regăsi și modernele tipuri de șemineu îmbrăcate cu cărămidă decorativă albă (care revoluționează aspectul complet al unei case), neagră, crem sau gri, cu suport TV sau consolă media, dispuse pe colț, având un design avangardist, putând fi amplasate practic oriunde: în dormitor, în sufragerie sau chiar la mansardă.

Următorea categorie se referă la șemineele cu elemente sau porțiuni din cărămidă. În cazul acestora, chiar dacă sunt construite în proporție mai mare din materiale specializate precum plăcile de silicat, vermiculita la interior, la exterior pot fi configurate porțiuni sau elemente decorative sau structurale secundare, în care s-a folosit cărămida așezată longitudinal sau lateral, ceea ce plusează la capitolul design sincronizat perfect vizual cu arhitectura sau stilul de amenajare al locuinței, reușind să sincronizeze modernismul cu notele tradiționale.

La ultima categorie din această scurtă dar concentrată descriere, ne vom opri la șemineele cu perete background din cărămidă. Amplasate strategic în fața sau în laterala unui perete îmbrăcat în cărămidă, creează o ambianță vizuală deosebită, urmărind combinațiile de design și stilul decorativ al camerelor unde acestea sunt amplasate. Aceste modele se adresează în mod special celor cărora le place stilul contemporan, dar în combinație cu liniile rustice sau vintage pe care le oferă cărămida pusă în contrast cu elementele moderne.

În final dorim să vă asigurăm că specialiștii de la SemineeSibiu sunt pregătiți să răspundă întrebărilor dumneavoastră și să vă ofere consultanță gratuită în vederea construirii șemineului perfect. De asemenea, în magazinul online veți putea găsi o gamă suficientă de produse din universul soluțiilor de încălzire alternativă, precum: focare, șeminee centrale, sobe, coșuri de fum, modele de semineu gaz sau alte accesorii, toate într-un singur loc, la un tap pe telefon distanță.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.