Luni, 25 Noiembrie 2019 13:59

La mai puțin de un an de la decesul fondatorului Matei Bărbuț, compania AdePlast va fi cumpărată de elvețienii de la Sika

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elvețienii de la Sika au bătut palma pentru cumpărarea firmei românești de materiale de construcții AdePlast, compania cu sediul la Corlătești, în județul Prahova. Informația a fost publicată de Libertatea, iar vestea vine la mai puțin de un an de la decesul fondatorului Matei Bărbuț, răpus, în luna februarie, de o boală necruțătoare.

Citiți și:  Doliu în lumea afacerilor. Fondatorul AdePlast, Marcel Bărbuț, s-a stins din viață, la vârsta de 62 de ani

Anterior, Libertatea dezvăluia tensiunile care au apărut între cei trei fii ai lui Bărbuț și directorul companiei. Potrivit sursei citate, seniorul a lăsat conducerea imperiului unei persoane din afara familiei, directorul Daniel Stăncescu, pe care l-a indicat explicit să se ocupe de executarea testamentului și care a primit instrucțiuni ferme să vândă compania, pentru ca angajații, 470 în total, să aibă un loc de muncă asigurat. O parte din bani urma să ajungă la copii.

Citiți și: Libertatea: Metodele mafiote cu care frații Bărbuț i-au terorizat pe angajații AdePlast. Apelul disperat al unui salariat, către un polițist: "Mi-e teamă pentru viața mea, m-ați înțeles ?”

Negocierile cu Sika au durat aproximativ nouă luni, fiind finalizate săptămâna trecută.

Citiți mai multe pe libertatea.ro.

Sursa foto: libertatea.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.