Miercuri, 08 Ianuarie 2020 16:28

ANPC sfătuieşte cumpărătorii să fie atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor recomandă clienţilor să trateze cu maximă atenţie ofertele promoţionale şi să verifice dacă orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent este efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile "preţ nou", "preţ vechi" lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preţ redus (soldare, lichidare, promoţionale).

Potrivit comunicatul de presă al ANPC, consumatorii trebuie să ştie că orice vânzare cu preţ redus, indiferent de tip (de soldare, de lichidare, promoţională etc.), trebuie să fie însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea ei ("soldare/soldări/solduri", "lichidare", "promoţii" etc.), însoţită de data de debut şi de durata acesteia.

În cazul în care oferta este deja în derulare, clienţii trebuie să fie informaţi cu privire la valabilitatea reducerii sau că oferta este valabilă numai "în limita stocului disponibil".

La achiziţionarea pachetelor promoţionale de tipul "3 la preţ de 2", cumpărătorii trebuie să verifice preţul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu preţul pachetului promoţional.

De asemenea, consumatorii sunt sfătuiți ca în momentul cumpărării să verifice dacă oferta mai este valabilă şi dacă reducerea de preţuri anunţată este identică cu cea reală (la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, dacă preţul afişat este cel facturat).

Pentru evitatea situaţiilore neplăcute, ANPC sfătuieşte consumatorii să solicite informaţii suplimentare atunci când au nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace (în cadrul magazinului, prin afişe sau pliante, prin anunţuri pe site etc).

Foto cu caracter ilustrativ, Bugetul.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.