Marți, 06 August 2019 14:06

Anunț de ultimă oră al Ministerului Educației, cu privire la data începerii noului an școlar

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deși participanții la ședința Comisiei de Dialog Social care a avut loc ieri, la Ministerul Educației, s-au declarat cu toții împotriva amânării cu o săptămână a începeri cursurilor în anul școlar 2019 - 2020, reprezentanții MEN au comunicat, marți, că o decizie în acest sens nu a fost luată deocamdată. Prin urmare, există în continuare posibilitatea ca școala să înceapă abia pe 16 septembrie, așa cum a sugerat săptămâna trecută premierul Viorica Dăncilă, care a invocat, la acel moment, că patronatele din turism se pierd că startul de pe 9 septembrie le-ar putea cauza pierderi, răpind probabil din clienți de pe litoral și nu numai.

Citiți și:  Vacanța de vară NU va fi prelungită

Culmea, la ședința de ieri, și reprezentanții acestui sector au fost de acord ca școala să înceapă pe 9 septembrie, cum este prevăzut în actuala structură a anului școlar.

"Ca urmare a discuțiilor din spațiul public cu privire la data de începere a noului an școlar, Ministerul Educației Naționale precizează că, la nivelul instituției, sunt analizate punctele de vedere exprimate în cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS), întrunită luni, 5 august 2019.

În acest sens, subliniem faptul că proiectele dezbătute de membrii CDS nu sunt supuse votului, avizul partenerilor de dialog social fiind unul consultativ.

Reprezentanții MEN vor continua în zilele următoare consultările cu beneficiari, precum și părți implicate în sistemul de învățământ public, astfel încât structura noului an școlar să vizeze interesul superior al elevilor și să răspundă nevoilor acestora", au precizat reprezentanții MEN în comunicatul transmis astăzi.

Sursa foto: ziarulumina.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.