Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 16:27

Asociația "Părinți și profesori împreună spre succes", a Liceului Teoretic "Șerban Vodă", pune orașul Slănic pe harta Europe Code Week 2019. Elevii descoperă tainele limbajului de programare, realizând propriile animații

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociația "Părinți și profesori împreunp spre succes", a Liceului Teoretic "Șerban Vodă" din Slănic, organizează "Aventura începe cu Scratch", evenimentul de programare și tehnologie derulat în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Proiectul dr adresează elevilor din clasele a II-a și se desfășoară în perioada 07.10.2019- 09.10 .2019, în incinta Liceului Teoretic „Șerban Vodă” Slănic, condus de directorul Lavinia Bîtie Lavinia și  sub îndrumarea prof. înv. primar Alina Frățila.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/), susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Organizatorii anunță că evenimentul se va desfășura în laboratorul de informatică, pe parcursul a trei ședințe programate în zilele de 7, 8 și 9 octombrie. În prima ședință, elevii clasei a II-a, însoțiți de părinți, vor discuta despre ce înseamnă limbajul de programare, ce este asemenea unui joc, un joc serios prin care copiii pot descoperi unele din conceptele fundamentale ale programării.

În cea de-a doua ședință, elevii vor învăța lucrurile de baza precum mișcarea personajelor, adăugarea de sunete, schimbarea culorilor, controlarea acțiunilor și crearea propriilor personaje.

În ultima ședința, elevii vor trece la crearea de dialoguri animate utilizând Scratch. Totodată prin crearea de dialoguri animate, elevii își pot descrie școala ideală, venind cu soluții pentru armonizarea spațiului școlar și a climatului educațional.

Cele mai bune proiecte vor fi premiate cu diplome și surprize dulci.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 de euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 de euro.

Mai multe detalii despre aceste evenimente găsiți aici.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.