Marți, 08 Octombrie 2019 13:55

LECŢII INTERACTIVE | Şcoala "I.A.Bassarabescu" pune orașul Ploieşti pe harta Europe Code Week 2019

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Clasa a IV-a C din „Școala Gimnazială “I.A.Bassarabescu, Ploieşti ” organizează „Cultivarea competenţelor digitale”, eveniment  de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din ciclul primar  și se desfășoară în perioada  5 - 14 octombrie 2019, în incinta școlii, alături de un cadru didactic.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code, susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5 – 20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Evenimentul „Cultivarea competenţelor digitale” constă într-o serie de activităţi practice desfășurate și coordonate de profesor Crăciun Daniela împreună cu elevii din clasa a IV- a C. Această activitate se desfăşoară pe parcursul a zece zile, începând cu data de 5 octombrie 2019, şi are drept grup țintă cei 32 elevi din clasa respectivă, cu vârste de 10-11 ani. Activitatea vizează dezvoltarea competenţelor digitale, de înțelegere a programării și dezvoltarea de competențe esențiale legate de gândirea computațională, folosind aplicaţii precum WordCloud / Word Art Generator/ Word Cloud Art Creator,Quick, QR Code sau teste de evaluare interactiva folosind aplicatia Kahoot, au transmis reprezentanţii şcolii ploieştene.

„Code Week pentru clasa și şcoala noastră înseamnă un prim pas către dezvoltarea digitală și spre comunitatea europeană. Am iniţiat un astfel de eveniment deoarece consider că smartphone-urile și calculatoarele sunt viitorul, iar copiii au abilități pentru asta! Trebuie să le cultivăm competențele.Cunoaștem interesul învățăceilor noștri în a utiliza tehnologia și trebuie să recunoaștem că una dintre competențele pe care urmărim să o dezvoltăm e cea digitală, deoarece meseriile lor, indiferent care vor fi, vor avea legătură și cu această componentă. Sunt multe studii, păreri Pro și multe Contra în ceea ce privește folosirea tabletelor și a telefoanelor în activitățile noastre școlare. Consider că învăţarea ajutată de calculator nu este doar benefică, dar şi distractivă.Implicarea mea în astfel de evenimente se datorează faptului că îmi doresc să le ofer elevilor mei oportunităţi egale cu ale altor elevi din şcolile europene, fiind pasionată de tehnologie”, a explicat Daniela Crăciun, profesor coordonator.

Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 de euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.