Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 10:18

Ministrul Monica Cristina Anisie: «Comisia de „tăiat hârtii” a lansat platforma online debirocratizare.edu.ro»

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul de analiză pentru debirocratizarea activităţii didactice în învăţământul preuniversitar, din cadrul Ministerului Educației, anunța vineri lansarea unei platforme online - debirocratizare.edu.ro - unde pot fi consultate propunerile și acțiunile referitoare la proiectul de debirocratizare.

„Grupul Operativ de analiză pentru debirocratizarea activității didactice în învățământul preuniversitar (Comisia de „tăiat hârtii”) a lansat platforma debirocratizare.edu.ro, unde pot fi accesate informații privind propunerile, acțiunile și progresele făcute în alcătuirea Raportului de propuneri pentru debirocratizare a activității didactice, începând cu anul școlar 2020-2021”, se arată în comunicatul de presă al Ministerul Educației și Cercetării.

„Inițiativa ministerială de eliminare a documentelor care încarcă excesiv sarcinile cadrelor didactice a avut un ecou semnificativ în sistem. Potrivit principiului transparenței decizionale, activitatea Comisiei este deschisă, transparentă și interactivă.Invităm toți partenerii educaționali și reprezentanți ai societății civile să își expună punctele de vedere, propunerile și așteptările referitoare la proiectul de debirocratizare, înscriindu-se pe platforma noastră online, al cărei rol consultativ este esențial în obținerea unor rezultate deplin asumate”.

Potrivit sursei citate, propunerile pot fi trimise prin intermediul chestionarului disponibil pe site-ul www.debirocratizare.edu.ro până la data de 13 decembrie 2019, când se va încheia perioada de consultare publică a proiectului.

„Începând cu semestrul al II-lea al anului școlar curent, vom începe implementarea măsurilor propuse de Grupul Operativ de „tăiat hârtii”. Măsurile care nu necesită modificări legislative vor fi operate imediat, iar pentru celelalte vom face demersurile necesare. Ne dorim ca anul școlar următor, 2020 - 2021, să înceapă altfel!”, afirmă ministrul în comunicat.

Sursă foto Realitatea.net.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.