Din cauza aglomeraţiei de la Catedrală, parada de 1 Decembrie s-a încheiat abia azi, când ultimul transportor a ieşit din giratoriu

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Parada militară dedicată Zilei Naţionale a României s-a încheiat oficial astăzi, la trei zile de la începere, când ultimul transportor al Armatei a reuşit să iasă din ambuteiajele de pe Bulevardul Republicii şi să ajungă în cazarmă.

În premieră, parada de 1 Decembrie a durat trei zile. Explicaţia ţine de tehnica de lucru învechită a Armatei şi de traficul aglomerat din centrul municipiului. Astfel, un transportor a pornit mai greu la paradă. Din cauza fumului scos de maşinile din faţă, nimeni nu şi-a dat seama că transportorul ratase startul, acesta ajungând să treacă prin faţa mulţimii la câteva minute după ce Poliţia ridicase restricţiile rutiere şi dăduse deja drumul circulaţiei pe Bulevardul Republicii. N-a mai durat mult şi vehiculul militar a fost prins în ambuteiajele din giratoriul de la Catedrală, unde a parcurs cam un metru la trei-patru ore, chiar dacă, în mare parte din timp, semafoarele de aici au funcţionat.

"Spre seară, traficul rutier a fost complet paralizat, au fost mii de oameni care au venit cu maşinile în centru să vadă aprinderea beculeţelor de Crăciun. În noaptea de duminică spre luni am reuşit să parcurgem câţiva metri buni, însă apoi traficul s-a aglomerat din nou, veneau maşini din toate direcţiile, degeaba aveam verde, că nu aveam unde să înaintăm. Când credeam că scăpăm, ne-am trezit că am rămas fără morotină. A fost nevoie să vină nişte colegi cu câteva canistre, au fost prinşi şi ei în ambuteiaje, abia azi am reuşit să ieşim din giratoriu, după ce am realimentat cât am putut de repede", a povestit, la reintrarea în cazarmă, bravul soldat care a condus transportorul la parada de 1, 2 şi 3 decembrie.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare şi regretabilă.

Image