Ca răsplată pentru promovarea primită de o consilieră locală, şi fiica ei a fost promovată în funcţie

Ca răsplată pentru promovarea primită de o consilieră locală, şi fiica ei a fost promovată în funcţie

Aşa funcţionează lucrurile în administraţia locală de la noi. După ce o consilieră locală a negociat bine şi a primit un loc pe viitoarea listă de candidaţi pentru Consiliul Judeţean, practic fiind promovată, şi fiica ei, angajată în Primărie, a obţinut o promovare pe post. A, am uitat să spunem că negocierea a inclus schimbarea partidului.

În general în viaţă, când faci un lucru bun te poţi aştepta să primeşti şi o răsplată pe măsură. Într-o administraţie politizată şi bazată mai mult pe fidelitatea faţă de partid şi mai puţin pe lucrurile pe care poţi să le faci în interesul locuitorilor oraşului, regula asta nescrisă sună un pic diferit: când alegi corect partidul primeşti ceva. Şi după aia te poţi aştepta să primeşti şi o răsplată pe măsură. I s-a întâmplat unei consiliere locale, care, după ce a primit un post pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean, la alt partid decât cel de la care candidase în 2012 şi 2016, a aflat că şi fiica ei a primit un post de şef serviciu în Primărie, printr-o dispoziţie semnată, culmea coincidenţei, tot de cineva de la noul partid.

Ca să nu existe confuzii, este vorba despre o altă consilieră decât cea care are soţul şi nepoata angajaţi prin Primărie şi, evident, nu este vorba nici despre consilierul care are soţia în administraţie, nici despre celălalt consilier care are soţia în administraţie.

Pentru că se apropie campania, nu dăm nume de partide, dar nu putem să nu observăm că partidul care a făcut mutarea a mai luat în trecut oameni de valoare de la formaţiunea rivală, gen Donald Constantin.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane sau instituţii reale este întâmplătoare şi regretabilă.

Image
Image
Image