Luni, 24 Iunie 2019 13:31

Revoluţionar! SGU a inventat toboganul biodegradabil şi băltoacele antitraumă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Să mai conteste cineva geniul celor de la SGU! Societatea de gospodărire urbană e pe punctul să patenteze o nouă tehnologie, care ar putea să revoluţioneze modul în care sunt gândite locurile de joacă la nivel global.

Cuprinşi de febra "eco" şi conştienţi că trebuie să păstrăm cu maximă atenţie resursele şi că plasticul aruncat în natură se degradează în sute de ani, cei de la SGU au inventat un material aproape la fel de solid, dar care are marele aventaj că se descompune singur, în câteva luni. Din acest material au fost confecţionate mai multe obiecte de joacă, deja montate prin părculeţe. Noile tobogane biodegradabile se tocesc uşor-uşor, în câteva luni, ceea ce înseamnă că, la finalul ciclului de viaţă, nu mai trebuie să ne facem griji că aceste obiecte ar putea ajunge să polueze. Toboganele montate au început să arate primele semne de degradare, unele prezentând deja crăpături mari, spre încântarea conducerii SGU.

Aceasta nu este singura inovaţie. Pe principiul ieftin şi eficient, societatea de gospodărire urbană a patentat şi băltoacele antitraumă. Ideea le-a venit de la acele covoraşe cauciucate care se montează de câţiva ani în locurile de joacă, menite să atenueze loviturile copiilor în cazul unor eventuale căzături. Cum acestea sunt foarte scumpe, SGU a ajuns la concluzia că e mult mai ieftin să instaleze băltoace la toate obiectele de joacă. Evident, costurile sunt incomparabil mai mici, efectul este acelaşi şi, din nou, acestea sunt mult mai ecologice. "Domnul primar ne-a cerut să facem proiecte integrate. După ultimele ploi, am văzut cât de bine se integrează bălţile în peisaj şi am decis că trebuie să integrăm modelul la toate locurile de joacă din oraş", se arată într-un mesaj postat de societate pe reţelele de socializare, încheiat triumfal cu "haştagul" #PloieştiSmartCity.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare şi regretabilă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.