Miercuri, 17 Iulie 2019 11:32

Bilanţul contabil o confirmă: Poşta Română mai există doar ca s-avem de unde cumpăra timbre fiscale

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Management de geniu! Cine spunea că moare Poşta Română? Aflată în pragul colapsului, după ani de zile de cheltuieli iresponsabile şi după extinderea altor firme concurente, compania naţională a găsit un avantaj competitiv care îi permite să rămână pe linia de plutire: vânzarea timbrelor fiscale.

Bilanţul contabil prezentat recent, pentru anul fiscal 2018, arată că Poşta Română a supravieţuit doar datorită acestor timbre. Altminteri foarte mulţi oameni se întreabă de ce mai e nevoie de ele. Practic, dacă ai nevoie de un act, statul te obligă să iei de la Poştă o bucăţică de hârtie, să o duci la ghişeul care te interesează şi acolo funcţionarul o lipeşte pe actul pe care urmează să ţi-l emită. "Da' ce, statul nu e în stare să-şi legalizeze singur un act emis de el? Trebuie să-i aducem noi timbre?", se întreabă, pe bună dreptate, multă lume. În spatele acestei măsuri stă o decizie mai puţin cunoscută a oficialităţilor, care insistă să mai vândă timbre fiscale doar ca să mai aibă şi Poşta o activitate profitabilă.

De altfel, se vede şi pe grafice. În perioadele în care Poşta n-a fost aprovizionată cu timbre fiscale - că ştiţi că se mai întâmplă să nu se găsească - randamentul comercial al companiei a fost extrem de slab.

Acesta este un pamflet, trebuie tratat ca atare, personajele care apar sunt ficţionale, iar orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare şi regretabilă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.