În speranţa anticipatelor, Ludovic Orban prezintă luni lista cu miniştri, care nu vor fi votaţi de parlamentarii PNL

În speranţa anticipatelor, Ludovic Orban prezintă luni lista cu miniştri, care nu vor fi votaţi de parlamentarii PNL

Premierul desemnat, Ludovic Orban, prezintă luni, în ședința conducerii PNL, lista miniștrilor din Guvernul Orban 2 și programul de guvernare pe care, după aprobarea forului intern, le va trimite în Parlament pentru începerea procedurii de audiere și vot a noului cabinet. Noua formulă, văzută ca una de sacrificiu în contextul în care liberalii nu ascund că doresc ajungerea la alegeri parlamentare anticipate, ar urma să cuprindă exact miniştrii care au făcut parte şi din primul cabinet, demis prin moţiunea de cenzură.

Biroul Executiv Național al PNL a aprobat în unanimitate noul program de guvernare și lista cabinetului Orban 2, anunţă Digi24. Surse guvernamentale au precizat pentru Digi24.ro că lista de miniștri nu a suferit nicio modificare față de varianta primului Guvern Orban. De altfel, premierul desemnat a precizat că a fost mulțumit de activitatea fiecărui ministru. 

Ludovic Orban a precizat de asemenea că minștrii propuși se vor prezenta la audieri, însă parlamentarii partidului se vor abține la vot în comisiile de specialitate. Guvernul nu va fi votat de liberali nici în plenul Parlamentului, mai notează sursa citată.

Image
Image
Image