fbpx

Alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost legală

Alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost legală

Image
Image

Judecătorii de la Curtea Constituţională a României (CCR) au decis, miercuri, că alegerea senatorului de Prahova Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului s-a făcut în mod neconstituțional.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea şi a constatat că Hotărârea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea președintelui Senatului este neconstituţională. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, a explicat instituţia, într-un comunicat de presă transmis astăzi.

CITIŢI ŞI:

Plecaţi din ALDE, Graţiela Gavrilescu şi Teodor Meleşcanu au fost aleşi la conducerea Forţa Naţională

Sesizarea fusese depusă de către 33 de senatori, de la ALDE, PNL, PMP, UDMR şi neafiliați. Aceştia au reclamat că Teodor Meleșcanu a fost ales, pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului deși nu făcea parte în acel moment din grupul parlamentar al PSD, informează Digi24. ALDE, partidul din care făcea parte Teodor Meleșcanu, avea propriul candidat pentru aceeași funcție, iar regulamentul de organizare din Senat prevede că fiecare grup poate să susțină un singur candidat, mai explică sursa citată.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.