ALEGERI 2020 | Lista oficială a candidaţilor PSD Prahova la alegerile parlamentare

ALEGERI 2020 | Lista oficială a candidaţilor PSD Prahova la alegerile parlamentare

PSD Prahova a depus la Biroul Electoral, miercuri, listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat, deschise de Bogdan Toader şi respectiv Radu Oprea. Pe locurile fruntaşe mai apar Simona-Maya Teodoroiu, fost judecător la Curtea Constituţională, şi deputatul Graţiela Gavrilescu, până acum preşedintele PPU(SL) Prahova.

Dacă alte formaţiuni au avut mobilizări impresionante, transformând momentul depunerii dosarelor în conferinţe de presă, social-democraţii au fost foarte discreţi. La fel s-a întâmplat şi acum patru ani, când listele au fost aduse la BEJ de secretarul organizaţiei judeţene, Laura Moagher. Astăzi, la Biroul Electoral s-a prezentat Rodica Paraschiv, deputat şi candidat, însoţită de două colege de la partid.

În privinţa candidaturilor la Senat, primul loc este ocupat de Radu Ştefan Oprea, de altfel actual senator PSD Prahova. Urmează, în ordine, Laura Moagher-Fulgeanu, deputat, George Botez, avocat şi consilier local în Ploieşti, Rareş Enescu, jurist şi consilier judeţean, Livia-Rodica Lupu, jurist, Alexandru-Sorin Constantin, jurist, şi Ion-Cătălin Ilioiu, economist. În Prahova sunt puse la bătaie cinci mandate de senatori şi unsprezece de deputaţi, iar sondajele actuale indică faptul că, foarte probabil, PSD-ul va avea un senator şi trei deputaţi. Se ramarcă faptul că actualul senator Emanoil Savin nu apare nicăieri.

La Camera Deputaţilor, primele trei poziţii, singurele considerate eligibile conform calculelor actuale, sunt ocupate de Bogdan Toader, preşedintele organizaţiei judeţene, Simona-Maya Teodoroiu şi Graţiela Gavrilescu. Lucru care, potrivit surselor noastre din partid, nu e tocmai pe placul membrilor filialei. Teodoroiu, fost judecător la CCR şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost anunţată recent în PSD, iar senzaţia generală e că a fost impusă de la centru, în timp ce Graţiela Gavrilescu apare pe listă în baza colaborării dintre PSD şi PPU(SL). Mai trebuie spus şi că Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean din mandatul 2016-2020, nu ar fi mai apărut pe listă dacă ar fi fost reales la CJ. Cu alte cuvinte, social-democraţii care până acum câteva luni sau chiar săptămâni visau la un mandat de parlamentar au mai găsit locuri pe listă abia de la poziţia patru în jos. Aici, în ordine, îi regăsim pe Rodica Paraschiv, actual deputat, locul unu pe lista de acum patru ani, Andrei Nicolae, actual deputat, Georgiana Ardeleanu, Iftim-Constantin Tudor, Sorin Stoian, Mihai-Justin Banu, Răzvan-Ionuţ Tănase, Nicolae Ioniţă, Nicolae Pascu, Victor Poiană şi Ionuţ Bocioacă.

Deputaţii Andreea Cosma şi Răzvan Ursu nu mai apar nici ei pe listele PSD Prahova. În schimb, revine, pe un loc mai degrabă simbolic, Răzvan Tănase, fost deputat în mandatul 2012-2016, care a mai trecut prin PP-DD, UNPR sau Pro România.

Image
Image
Image