Alegeri interne în USR PLUS Prahova, după fuziune. Cine sunt favoriţii

Alegeri interne în USR PLUS Prahova, după fuziune. Cine sunt favoriţii

După oficializarea fuziunii dintre USR şi PLUS, partidul nou format trece, în această lună, printr-o perioadă de alegere a structurilor unitare de conducere. În Prahova, alegerile interne ar putea aduce mai multe răsturnări de situaţie.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii USR PLUS Prahova, alegerile sunt programate în data de 13 iunie în toate filialele locale, în timp ce pe 26 iunie vor avea loc alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte al USR PLUS Prahova. Pentru acelaşi post e aşteptată şi o candidatură din partea deputatului PLUS Andrei Lupu. În filiala municipală Ploieşti, e de aşteptat ca lupta să se dea, potrivit surselor noastre, între Răzvan Enescu, originar din PLUS, fostul candidat al alianţei la Primăria Ploieşti, şi Magdalena Trofin, originară din USR, viceprimarul municipiului. Aceleaşi surse mai spun că deputatul Mihai Poliţeanu, actualul preşedinte al USR Prahova, ar urma să candideze pentru un post în Biroul Naţional şi că Andrei Lupu ar urma să facă acelaşi lucru, dar cu şanse de reuşită un pic mai mari.

Tot la nivel de zvonuri, în organizaţia prahoveană se vorbeşte despre existenţa a două tabere, însă nu una USR şi una PLUS, cum poate ar fi fost de aşteptat, ci mai degrabă două din USR, mai mult sau mai puţin evidente, mai precis una în care îi regăsim pe Mihai Poliţeanu, Magdalena Trofin, Mihai Tonsciuc şi Andrei Lupu şi una cu George Marussi, Cristian Apostol, Răzvan Enescu, Aurel Oprinoiu şi foarte probabil Felix Bulearcă. Potrivit aceloraşi surse, a doua tabără ar fi reuşit să-şi asigure un uşor avantaj numeric, după ce într-o singură zi ar fi fost validaţi în partid peste 80 de membri noi, care vor avea drept de vot la alegerile interne, record de adeziuni pentru organizaţia locală.

(Foto: Facebook USR Prahova)

Image
Image
Image