Alfred Simonis: Fac apel la PNL şi la Ludovic Orban să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale

Alfred Simonis: Fac apel la PNL şi la Ludovic Orban să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni 25 mai 2020, referitor la anunţul PNL privind depunerea unui proiect care prevede eliminarea pensiilor speciale, că este "un întreg concurs de populism" între grupurile parlamentare şi a făcut un apel la Guvern să dea o ordonanţă de urgenţă pe tema impozitării acestor pensii pentru "a nu se prelungi la nesfârşit" această dezbatere.

"Am văzut un întreg concurs de populism între toate grupurile parlamentare, care depun mai multe iniţiative de eliminare. Avem câteva decizii al CCR care spun foarte clar că pensiile speciale nu pot fi eliminate. Singura soluţie este impozitarea acestora. De aceea, fac din nou apel la toate grupurile parlamentare să ne punem la masă, să discutăm despre o impozitare drastică, de peste 90 la sută, a acestor pensii speciale pentru a rezolva problema, pentru că, altfel, prin iniţiative neconstituţionale nu facem altceva decât să dăm senzaţia oamenilor că ne luptăm cu aceste pensii speciale şi nu rezolvăm niciodată problema", a spus Simonis, potrivit AGERPRES.

El a adăugat că dacă Guvernul va da o ordonanţă pe această temă, nu se va mai prelungi la nesfârşit dezbaterea.

"Fac apel la cei de la PNL şi la Ludovic Orban: Guvernul are un instrument foarte clar prin care poate elimina deîndată pensiile speciale, le poate impozita cu procentul pe care îl consideră oportun şi acest mecanism nu conferă posibilitatea niciunui grup parlamentar de a ataca la CCR - şi anume ordonanţa de urgenţă. Dacă cei de la PNL, care au promis în campania electorală că timp de 30 de zile când vor prelua guvernarea vor elimina pensiile speciale, doresc acest lucru, pot în seara aceasta, mâine dimineaţă să emită o ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea cu peste 90 la sută a pensiilor speciale", a menţionat deputatul PSD.

Dacă Guvernul nu va rezolva această situaţie, arată el, îi va invita pe liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta o soluţie concretă pentru impozitarea pensiilor speciale.

Sursă foto stiripesurse.ro.

Image
Image
Image
Image
Image