AUR solicită comisie parlamentară de anchetă în cazul preţului la energie electrică

AUR solicită comisie parlamentară de anchetă în cazul preţului la energie electrică

Alianţa pentru Unirea Românilor solicită crearea unei comisii de anchetă parlamentară în privinţa modului în care a fost adoptată decizia privind liberalizarea totală a pieţei de energie electrică începând cu 1 ianuarie 2021, o decizie "care afectează în mod direct bugetul fiecărei gospodării din România".

AUR mai cere "destituirea urgentă" de către Parlament a conducerii actuale "ultra-politizate" a ANRE şi desemnarea unei noi conduceri "profesioniste, neînregimentate politic, precum şi interpelarea ministrului Energiei în condiţiile prevăzute de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului".

"AUR îşi exprimă indignarea faţă de aşa-zisa liberalizare totală a pieţei de energie electrică începând din 1 ianuarie 2021. Această măsură şi felul în care este pusă în practică de către operatorii de pe piaţa de energie, sub oblăduirea directă a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) şi a factorilor decizionali din Ministerul Energiei, este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor români", susţine AUR, într-un communicat de presă, citat de AGERPRES.

Sursă foto partidulaur.ro.

Image
Image
Image