Autoritatea Electorală propune amânarea alegerilor locale și prelungirea mandatelor actualilor aleși

Autoritatea Electorală propune amânarea alegerilor locale și prelungirea mandatelor actualilor aleși

Autoritatea Electorală Permanentă a trimis președintelui Klaus Iohannis, premierului Orban și conducerii Parlamentului o scrisoare în care spune că în actuala situație de pandemie de coronavirus organizarea la termen a alegerilor electorale, propusă pentru 28 iunie, a devenit "cvasi-imposibilă". Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a declarat vineri pentru HotNews.ro că a trimis autorităților și un proiect de lege prin care propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali.

În scrisoarea trimisă joi președintelui Iohannis, premierului Orban, președintelui Camerei Deputaților și vicepreședintelui Senatului și obținută de HotNews.ro, AEP spune că tot mai multe state, între care Austria, Marea Britanie, Canada, Cehia, își amână alegerile programate în acest an, din cauza pandemiei de COVID-19. În același timp, statele care își mențin decizia de a organiza alegerile la datele stabilite iau măsuri pentru a limita contactele fizice pentru a asigura sănătatea publică, atrage atenția AEP.

Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a declarat vineri pentru HotNews.ro că a trimis autorităților, împreună cu acest document, și un proiect de lege prin care Autoritatea Electorală propune prelungirea mandatelor actualilor aleși locali pe timpul stării de urgență și organizarea alegerilor locale în cel mult 6 luni de la încetarea stării de urgență.

În urmă cu două săptămâni, liderii politici s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban și a fost stabilită data estimativă 28 iunie pentru organizarea alegerilor locale, în funcţie de evoluţia situaţiei.

De atunci, majoritatea liderilor partidelor au cerut amânarea alegerilor.

Sursă foto roaep.ro.

Image
Image
Image