Bogdan Toader, despre plecările din PSD Prahova: "Baza partidului e atât de solidă, că nu stăm în unul sau altul"

Bogdan Toader, despre plecările din PSD Prahova: "Baza partidului e atât de solidă, că nu stăm în unul sau altul"

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a comentat public plecările recente din partid, prezentând o imagine de formaţiune puternică şi anunţând ţinte foarte ambiíoase pentru alegerile locale din acest an, care includ câştigarea preşedinţiei şi a 11 mandate de consilieri la Consiliul Judeţean şi câştigarea a 60 de primării din totalul de 104, inclusiv Ploieşti.

Declaraţiile vin în contextul în care PSD a pierdut mai mulţi oameni importanţi, care aveau potenţialul de a aduce multe voturi pentru partid. Pe lângă primarii din Ciorani şi Păuleşti, care anunţaseră încă de anul trecut că se alătură echipei PNL, mai recent au făcut pasul şi primarul din Băneşti şi consilierul local ploieştean Sanda Dragulea, în timp ce viceprimarul Cristian Ganea, până de curând preşedintele PSD Ploieşti, a trecut la Pro România. În schimb, social-democraţii au răspuns plecării primarilor prin atragerea în echipă a unor edili de la PNL, cel mai recent exemplu fiind la Bărcăneşti. "Viaţa de partid merge mai departe", spune Bogdan Toader, care a continuat cu o paralelă din sport: "Totuşi, noi suntem văzuţi ca o echipă seriosă şi un partid serios. Din acest punct de vedere, nu contează că plouă afară, nu contează că terenul este mlăştinos, contează cum evoluăm noi în această competiţie, iar Partidul Social Democrat este pregătit, ca întotdeauna, să intre în competiţie şi s-o câştige. Din păcate, decesul lui Vasilică Neacşu a fost un eveniment tragic, chiar este o pierdere. În rest, cu privire la colegi care vin, colegi care pleacă, baza este atât de solidă că nu stăm într-un om sau altul care părăseşte pentru binele personal, pentru interese personale echipa. Forţa Partidului Social Democrat stă în echipă şi în oameni. Noi avem cei mai mulţi oameni şi reprezentăm cei mai mulţi oameni şi din acest punct de vedere suntem pregătiţi pentru competiţie", susţine preşedintele PSD Prahova, într-o declaraţie care probabil e menită şi să încurajeze membrii de partid înainte de campania electorală.

Referitor la plecarea preşedintelui PSD Ploieşti, Toader i-a reproşat lui Cristian Ganea că şi-a anunţat decizia pe Facebook înainte s-o discute în interiorul partidului, sugerând că aceasta ar fi plecat din cauza nemulţumirii că actualul viceprimar nu a fost desemnat candidatul formaţiunii pentru Primărie.

"Eu îl respect foarte mult, ca prieten şi coleg şi trebuie să recunosc că am avut nenumărate discuţii cu dumnealui pe tema candidaturii. Nu pot decât să îi urez succes în ceea ce dumnealui şi-a propus. Am avut aseară o discuţie cu biroul lărgit al organizaţiei municipale, echivalentul aproape al unui comitet executiv, şi am dezbătut aceste aspecte, iar concluzia a fost că - aşa cum a procedat şi domnul Ponta, care şi-a dat demisia pe Facebook - nu este un gest de colegialitate, nu este un gest onorabil pentru un om pe care noi l-am apreciat foarte mult, dar viaţa de partid continuă, domnul Radu Oprea a fost votat ieri preşedinte interimar, domnul Botez preşedinte executiv interimar, iar noi suntem pregătiţi să avem o campanie decentă, bazată de proiecte şi chiar sperăm că vom câştiga Primăria Ploieşti, pentru că avem şi echipa mai bună şi candidatul care a demonstrat, ca ministru şi prin restul activităţii de până acum, că poate gestiona probleme cum sunt cele din municipiu. Plecarea domnului Ganea nu putem să o interpretăm decât ca pe o frustrare şi ca pe o dorinţă foarte mare de a fi candidat. Nu ştim ce avantaje urmăreşte, nici nu am discutat cu dumnealui, dar cred că lucrul cel mai frumos şi mai elegant ar fi să îi dorim succes şi să îi spunem că rămânem aceiaşi colegi deschişi, prietenoşi, cum am făcut-o şi cu alţi colegi care nu s-au mai regăsit alături de ideologia social-democrată şi de principiile care ne ghidează", a mai declarat preşedintele PSD Prahova.

Image
Image
Image