Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, despre desemnarea viitorilor candidaţi: "În această perioadă complicată nu ne-am mai aplecat asupra părţii politice"

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, despre desemnarea viitorilor candidaţi: "În această perioadă complicată nu ne-am mai aplecat asupra părţii politice"

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a discutat joi, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri organizată în direct pe Facebook, despre situaţia candidaturilor pentru alegerile locale, explicând că în aproape un sfert din judeţ încă nu au fost stabiliţi candidaţii pentru funcţiile de primari şi că priorităţile în ultimele două luni au fost legate de depăşirea momentelor grele generate de pandemie.

În mod normal, dacă nu ar fi apărut criza COVID-19, acum ne-am fi aflat în campania electorală pentru alegerile locale. Cum acestea au fost amânate, posibil pentru luna septembrie, unele formaţiuni încă nu au stabilit listele de candidaţi. La PSD Prahova, forul judeţean de conducere aprobase, acum câteva luni, candidaţii pentru funcţiile de primari în 84 dintre cele 104 localităţi. Cele două municipii, Ploieşti şi Câmpina, lipseau de pe listă. Preşedintele filialei şi al Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, spune că nimeni nu s-a mai concentrat în ultima perioadă pe pregătirea alegerilor, dar că speră ca lucrurile să reintre cât mai repede pe făgaşul normal.

"În această perioadă complicată nu ne-am mai aplecat asupra părţii politice prea mult. Noi am declarat în anumite localităţi candidaţii, ei sunt deja stabiliţi, votaţi de Biroul Permanent Judeţean. În perioada următoare sperăm să ne putem relua activitatea politică într-o manieră normală şi atunci vom analiza situaţiile punctuale", a declarat Bogdan Toader, completând cu un răspuns la o întrebare punctuală legată de Primăria Iordăcheanu: "Deocamdată am avut discuţii cu domnul Creţu, cred că dumnealui va rămâne candidatul PSD, nu cred că se pune problema. Chiar dacă va exista o viitoare alianţă locală, totuşi Partidul Social Democrat îşi va stabili candidatul propriu".

Image
Image
Image