Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, propune facilităţi pentru salvarea sectorului HoReCa: "Operatorii economici au nevoie în continuare de ajutor"

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, propune facilităţi pentru salvarea sectorului HoReCa: "Operatorii economici au nevoie în continuare de ajutor"

Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, propune acordarea unor facilităţi fiscale pentru societăţile din turism şi alimentaţie publică, în contextul în care acest domeniu a fost puternic lovit pe timpul pandemiei, ajungând la scăderi drastice de venituri, cheltuieli crescute pentru implementarea noilor măsuri de protecţie şi în multe cazuri reduceri de personal sau de salarii. "Nu mai discută nimeni despre profit, ci despre supraviețuirea afacerilor din domeniu", spune politicianul, dând exemplul municipiului Ploieşti, unde consilierii PSD au iniţiat un proiect de hotărâre aprobat zilele trecute, prin care chiriile pentru terasele de alimentaţie publică au fost înjumătăţite până la finalul anului.

"Pentru clienții teraselor și ai unităților de cazare din zonele turistice ale Prahovei este un început de reintrare în normalitate. Este adevărat, diferită față de cea de dinainte de pandemie! Pentru agenții economici, însă, situația nu va fi tocmai ușoară. Nu mai discută nimeni despre profit, ci despre supraviețuirea afacerilor din domeniu. Mulți dintre cei aproximativ 5.000 de angajați din unitățile HoReCa ale județului nostru se tem în continuare pentru locurile lor de muncă. Prin noile reguli impuse de autoritățile naționale, cheltuielile sunt extrem de mari și, în unele cazuri, se pune problema renunțării la o parte a salariaților! Operatorii economici au nevoie în continuare de ajutor, iar, la Ploiești, consilierii locali social-democrați au inițiat un proiect de hotărâre prin care chiriile plătite pentru terasele amplasate pe teritoriul municipiului să fie diminuate până la finalul acestui an", a declarat Bogdan Toader.

"Este nevoie de sprijinirea acestor firme, în limitele legii, astfel încât să nu avem o creștere a numărului societăților care își închid porțile și își trimit oamenii în șomaj!", a conchis preşedintele PSD Prahova, susţinând că exemplul din Ploieşti ar trebui aplicat la o scară mult mai mare.

Image
Image
Image
Image
Image